Veronika Ondo-Cholewová Regióny Regióny

Neobvyklá pristávacia plocha: Vrtuľníky pri michalovskom cintoríne, prečo tak často? FOTO

Tento pohľad sa pravdepodobne naskytol už mnohým Michalovčanom. Rozvírený prach pri cintoríne. O čo ide? Pýtali sme sa hovorcu michalovskej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Neobvyklá pristávacia plocha: Vrtuľníky pri michalovskom cintoríne, prečo tak často? FOTO
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia Michaloviec si všimli vrtuľník, ktorý občasne prilieta k michalovskému cintorínu. Podľa hluku, ktorý pri pristávaní vydáva, sme si overili pristávanie aj my. Pozrite si fotogalériu.

Nemocnica nemá plochu pre vrtuľníky

Helikoptéra sa približovala ku cestnej komunikácii, kde upútala pozornosť aj jednotlivých vodičov. Nad cestou sa zaprášilo a pristála na svojej určenej ploche – pri bočnom vchode vedľa parkovacích miest. „Je to pristávacia plocha pre záchranárske heliptéry,“ ozrejmnil nám hovorca michalovskej nemocnice Tomáš Kráľ. Doplnil, že nemocnica plochu pre vrtulníky nemá. „Plochu, ktorá sa na tieto účely využíva, patrí mestu,“ spresnil T. Kráľ.

Pacienti odlietajú za vyšším medicínskym pracoviskom

Pri pristávaní je ju najlepšie vidieť z uličy F1. Niekedy helikoptéra prilieta aj dvakrát do mesiaca. Závisí to od závažných stavov pacientov. Všimli sme si, že po pristáti prichádza na rad sanitka. „Transport k helikoptére zabezpečuje rýchla záchranná/rýchla lekárska služba cez dispečera košickej záchranky na objednávku nemocnice,“ uviedol hovorca spoločnosti Svet zdravia, a. s., ktorá patrí do skupiny Penta Investments. T. Kráľ nám ďalej vysvetlil, v akých prípadoch helikoptéra do Michaloviec prilieta.

„Letecký transport pacientov sa realizuje v prípadoch, kedy zdravotný stav si neodkladne vyžaduje ošetrenie na vyššom medicínskom pracovisku napríklad v Košiciach,“ objasnil hovorca. „Hovoríme o akútnych život ohrozujúcich diagnózach,“ uzavrel.

Môže vás zaujímať:

Michalovčania netušili, kam sa vyváža odpad z michalovskej nemocnice: Vieme, kde skončilo vyše 12 000 ton sute

Dušičky už o pár týždňov: Radnica s dôležitým INFO aj o otváracích hodinách na cintoríne, policajti nachystaní

VIDEO, ktoré sa zapíše: Posledná tatrovka so suťou z nedostavaného pavilónu, sťažoval sa vôbec niekto?

Helikoptéra pristáva pri  michalovskom cintoríne
10
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM