Jakub Forgács Regióny Krimi

Nepochopiteľný čin vandalov. Na priecestí pri Brezne prepílili závory

Neskutočné, čoho sú niektorí ľudia schopní! Prepílené závory na priecestí neďaleko Brezna ohrozujú ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Nepochopiteľný čin vandalov. Na priecestí pri Brezne prepílili závory
4
Galéria
Zdroj: TASR

Železnice SR (ŽSR) žiadajú verejnosť, aby bola všímavá k dianiu na železnici a pri zistení podozrivého konania, či pohybu cudzích osôb na železnici alebo v blízkosti majetku ŽSR, kontaktovala políciu a pomohla tak eliminovať trestnú činnosť. Dôvodom je najmä posledná udalosť, ktorá sa stala na Horehroní.

„ŽSR zaznamenali počas minulého týždňa medzi železničnými stanicami Červená Skala a Heľpa prípad mimoriadne nebezpečného správania sa vandalov. Motorovou pílou odpílili brvná závor na priecestí. Nie je to prvý prípad, ŽSR aj v minulosti evidujú podobné udalosti, napríklad brvná závor odťaté sekerou či nadvihnuté a podopreté,“ upozornila hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Uvedené priecestné zabezpečovacie zariadenie je ovládané mechanickým pohonom prostredníctvom drôtovodov z dopravne Nová Maša na diaľku približne 1125 metrov. Zamestnanec, obsluhujúci závory, na ne nevidí, uzatvára ich pred odchodom vlaku a otvára po jeho prejazde.

„ŽSR dôrazne upozorňuje, že takýmto správaním sú ohrozené životy účastníkov cestnej premávky a cestujúcich, ale i plynulosť a bezpečnosť železničnej prevádzky,“ dodala hovorkyňa s tým, že v silách železníc nie je zabrániť podobnému vyčíňaniu vandalov a poškodzovaniu jej infraštruktúry.

Foto: ilustračné

Železnica, vlaky - Slovensko
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM