Lukáš Zavacký Regióny

Nespokojní s aktuálnou formou? 5 tipov od profi trénera z Košíc pre sexi bruško

Obliekli ste sa do plaviek a zistili, že niečo nie je v poriadku? Ak áno, poradíme vám, ako zhodiť z partie, ktorá ľudí trápi najčastejšie. Profesionálny tréner z Košíc prezradil niekoľko tipov pre vypracované bruško.

Ilustračný obrázok k článku Nespokojní s aktuálnou formou? 5 tipov od profi trénera z Košíc pre sexi bruško
Zdroj: TASR

Roman Borovský (24) z Golem Clubu neinklinoval k športu odmalička. Len tvrdá drina ho dostala tam, kde sa momentálne nachádza. „Dokonca som bol rok oslobodený od telesnej výchovy, pretože som nechcel cvičiť,“ prezradil a zároveň doplnil, že neskôr začal robiť bojové športy, pri ktorých potreboval zlepšiť silu, rýchlosť a kondíciu. Motivácia je teda veľmi dôležitá. Ako sa však dopracovať k vysnívaným tehličkám? O tom sa zmienil tréner.

Čítajte tiež: Tréner Roman (24): Telocvik mu v škole nevoňal, teraz radí zástupu Košičaniek

Kvalitná strava

„Keď chce niekto dobre vyzerať, mal by zmeniť celý svoj doterajší životný štýl,“ uviedol na začiatok. Premena tela je vraj komplexný proces a mal by začať práve v kuchyni. To, čo si dá človek do úst, to sa na ňom odzrkadlí. Jedálniček si treba prispôsobiť individuálne, teda svojim požiadavkám. Často sa možno napríklad dočítať, že treba jesť 6-krát denne, čo však nemusí každému vyhovovať nielen z časového, ale aj fyziologického hľadiska.

Vypracovanie tréningu

„Ak je zabezpečený optimálny prísun živín, potom je dôležité dodať telu potrebný impulz na zmenu jeho stavby kvalitným tréningom,“ pokračoval. Čiže druhým podstatným aspektom je dodržiavanie cvičebného plánu v posilňovni, ktorého sa treba držať a časom pravidelne obmieňať.

Zapájanie iných svalových partií

„Mylne zakorenenou vecou je, že tehličky sa robia brušákmi a podobne. Dúfam, že sa mýtus lokálneho spaľovania tuku onedlho vytratí do zabudnutia,“ povedal ďalej. Podľa neho je množstvo štúdií o tom, že cviky na brucho stimulujú svalstvo, ale na nežiaduce zásoby nemajú priamy vplyv. Ženám sa nevítaná látka väčšinou ukladá na bokoch, stehnách a sčasti aj na prednej spodnej časti trupu. Netreba sa teda zamerať len na jednu svalovú partiu, ale skôr na komplexnosť, zotrvať v úsilí a výsledky sa nakoniec dostavia všade.

Celý stred tela

„Brucho tvorí v laickom ponímaní len jednu časť z nášho stredu tela. Všetci by sa mali snažiť byť v prvom rade byť zdraví a až následne pekní,“ priblížil nasledovné. Robením výlučne brušákov či sklápačiek dochádza ku skracovaniu svalových vlákien, čím sa pri nedostatočnej kompenzácii vytvorí nerovnováha zapríčiňujúca bolesti napríklad v krížovej oblasti. Tréner tiež zdôraznil, že netreba podliehať marketingovým trikom, akými sú zoštíhľujúce pásy, ktoré môžu deformovať orgány.

Regenerácia

„Darmo sa bude človek dobre stravovať a kvalitne cvičiť, keď bude spať štyri hodiny denne a nedopraje si žiadnu regeneráciu,“ vyjadril sa k piatemu hľadisku. Odpočinok je teda veľmi zásadný. Až po dodržaní všetkých spomenutých vecí možno očakávať pozitívne a trvalé zmeny.

Onedlho vám prinesieme ďalšie články, v ktorých vám Roman Borovský odhalí chyby pri diétach a prezradí niekoľko pikošiek z fitnescentra. Lajknite našu facebookovú stránku a tieto informácie vám určite neuniknú.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM