Aktualizované Správy Zo Slovenska

Nešťastná obec na východe: Na Pichne opäť udrela voda

Živel sa do obce na východe Slovenska vrátil. Ťažko skúšanej dedine prisľúbil pomoc už aj predseda Národnej rady Boris Kollár.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastná obec na východe: Na Pichne opäť udrela voda
Zdroj: TASR

Ďalšia vlna prívalových dažďov zasiahla obec Pichne v okrese Snina. Ako povedal starosta Július Baník, približne 30 minút trvajúci dážď spôsobil v nedeľu podvečer opätovné zatopenie obce.

„Najvyššiu vodu sme už mali, už to začína opadať,“ uviedol s tým, že obec zatopilo približne o 17.30 h. „Nenarobilo už toľko škody, ale ľuďom na majetku zasa,“ priblížil s tým, že len krátko predtým ukončili práce pri odstraňovaní škôd, ktoré voda napáchala v piatok a v sobotu (19. – 20. 6.).

Pomoc pri zvládnutí následkov prívalovej vlny, ktorá obec zasiahla v piatok, prisľúbili aj predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) a minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO), ktorí Pichne v sobotu navštívili osobne. Obci tiež poskytli okamžitý finančný dar, ktorý má pomôcť najviac postihnutým domácnostiam bez poistenia.

Podľa slov prednostu Okresného úradu v Snine Michala Vohára je v nedeľu večer vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity len v Pichniach. Situácia v obciach Pčolinné a Osadné, kde aktuálne platí druhý stupeň, sa však podľa jeho slov môže zmeniť a obce môžu počas noci stav prekvalifikovať takisto na tretí stupeň. „V meste Snina to už máme viac-menej v poriadku, tam sa vybrežil potok pri miestnej rómskej osade,“ doplnil s tým, že pracovníci odboru krízového riadenia sninského okresného úradu sú naďalej v teréne.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM