Barbara Dallosová Magazín

Netflix ŠOKUJE: Chystá film Lady Jánošík, zo slávneho zbojníka spraví TÍNEDŽERKU!

Zo slovenského národného hrdinu má byť v prevedení Netflixu žena. Odvážna tínedžerka, ktorá sa pridá k partii horalov.

Ilustračný obrázok k článku Netflix ŠOKUJE: Chystá film Lady Jánošík, zo slávneho zbojníka spraví TÍNEDŽERKU!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer , pixabay.com

Streamovací gigant Netflix naznačil, na akých filmových počinoch plánuje najbližšie pracovať spolu s európskymi tvorcami. Netflix totiž pred časom otvoril regionálnu pobočku pre strednú a východnú Európu v poľskej Varšave.

Tínedžerská hrdinka

Spoluprácu s Poliakmi si Netflix pochvaľuje a avizuje hneď štyri nové projekty. Ako uvádza na svojom webe, jedným z nich má byť film Lady Jánošík.

Má ísť o moderný film o mladej žene inšpirovaný legendou o Jánošíkovi. Tínedžerka, Lady Jánošík, sa dá dohromady s partiou horalov a zažíva rôzne dobrodružstvá. Réžie sa podľa Netflixu ujme Kalina Alabrudzińska, ktorá stála za obľúbeným seriálom Sexify a o scenár sa postará uznávaný komixový scenárista Bartosz Sztybor.

Informácia rýchlo zaplavila sociálne siete a Slováci zostali prinajmenšom prekvapení. Niektorým nesedí modernizácia legendy, iní sa rozčuľujú, prečo Netflix do spolupráce prizval Poliakov namiesto nás. Spor o túto postavu s poľskou stranou nie je ničím novým.

Rôzne verzie Jánošíka

Jánošík sa už dočkal viacerých filmových či rozprávkových spracovaní. Zrejme najznámejším je legendárny film Paľa Bielika z roku 1963, ktorý sa stal neodškriepiteľnou súčasťou nášho kultúrneho dedičstva. O desiatky rokov neskôr (2009) zas kiná zaplnila snímka poľsko-slovenskej produkcie s názvom Jánošík – Pravdivá história. Moderná verzia Jánošíka vznikla pod taktovkou režisérky Agnieszky Holland.

Aj druhý spomínaný film vtedy rozvíril verejnú debatu. Časť slovenských divákov odmietala obsadenie, keďže hlavného hrdinu stvárňoval český herec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM