Eva Sládková Rôzne

Netradičný boj s klimatickou krízou: Študenti postavili loď z plastových fliaš

Zmiernenie dopadov klimatickej krízy je jedna z najdôležitejších tém súčasnosti.

Ilustračný obrázok k článku Netradičný boj s klimatickou krízou: Študenti postavili loď z plastových fliaš
5
Galéria

Študenti z Kolégia Antona Neurwirtha v Ivanke pri Dunaju sa k boju s klimatickou krízou postavili naozaj netradične. Postavili loď z plastových PET fliaš, ktorá odvezie až troch dospelých. Projekt bo súčasťou Európskeho týždňa mobility.

Kresťanské posolstvo

Študentom sa podarilo loď zostrojiť za 48 hodín. Symbolizovať má spoločné úsilie prekonania súčasných ekologických výziev. Kolégium Antona Neuwirtha je kresťanská vzdelávacia inštitúcia, ktorá organizuje programy pre študentov vysokých a stredných škôl a mladých profesionálov s cieľom všestranného rozvoja ich osobností. Aj preto autori plastovej lode spojili boj s klimatickou krízou s kresťanskými posolstvami.

„Cieľom tohto podujatia je šírenie jednej z myšlienok encykliky pápeža Františka Laudato si'. Chceme poukázať na dôležitosť tohto posolstva a aktuálnosť ekologických problémov,“ povedal líder PR teamu a študent kolégia Oliver Jaroš.

Študenti pripomínajú, že v máji tohto roka boli zverejnené informácie o nelegálnej skládke pri Vajnorskom jazere. Stavbou lode vyzývajú na zodpovednosť voči životnému prostrediu, a to nielen v tejto obci.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM