Erik Bojničan Kultúra

Netradičný koncert hlohoveckej kapely: Odpálili to za múrmi väzenia

Mladá hlohovská kapela má za sebou zaujímavý počin. Vyskúšali si aké je to koncertovať za múrmi väzenia.

Ilustračný obrázok k článku Netradičný koncert hlohoveckej kapely: Odpálili to za múrmi väzenia
Zdroj: Dnes24.sk

V Ústave na výkon trestu odňatia slobody a Ústave na výkon väzby Leopoldov sa dňa 20. júna 2015 uskutočnil koncert hlohovskej folk-rockovej skupiny Standard & Komrades, uvádza zvjs na svojej stránke.

Toto zoskupenie vzniklo v roku 2012 okolo hudobníka a textára Stana „Standarda“ Kamenčíka a gitaristu Julesa, ku ktorým sa pridali traja bratia: Jano (klávesy), Peter (basgitara) a Martin (bicie).

Vystúpenia skupiny Standard & Komrades bývajú súčasťou literárnych posedení, kultúrnych večerov, klubových koncertov v rámci mesta Hlohovec a blízkeho okolia. Pre ich tvorbu sú typické silné melódie a originálne texty, ktoré sa prevažne dotýkajú medziľudských vzťahov a vnímania zložitého sveta, v ktorom žijeme.

V priebehu hodinového koncertu odzneli skladby z ich vlastnej tvorby, v ktorých sa striedali sentimentálne piesne s dynamickými. Podujatia sa zúčastnilo 41 obvinených a 40 odsúdených mužov zo stredného stupňa stráženia.

Po koncerte boli hudobníci odmenení srdečným potleskom. Na záver zodpovedali otázky ohľadne hudobnej skupiny, ktoré boli smerované z publika. Obvinení a odsúdení si odniesli z tohto podujatia intenzívny zážitok, ktorý bol spestrením ich všedných dní.

„Keď sme odchádzali spadol nám balvan zo srdca. Taký intenzívny zážitok som v živote nezažil,“ prezradil pre Hlohovec 24 Stano Kamenčík.

zdroj/foto: zvjs.sk

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM