Rastislav Búgel Zo zahraničia

Neuveriteľná CHYBA! Omylom ROZVIEDLI nesprávny manželský pár

Vďaka chybe právnickej kancelárie rozviedli nesprávne manželstvo. Súd to odmieta napraviť.

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľná CHYBA! Omylom ROZVIEDLI nesprávny manželský pár
Zdroj: TASR

Prestížna londýnska právnická kancelária, ktorá sa špecializuje na rozvody, urobila obrovskú chybu. Ako informoval portál novinky.cz s odvolaním sa na BBC, omyl sa stal pri používaní online systému, dôsledkom čoho rozviedli nesprávny manželský pár.

Ako sa to mohlo stať?

Hoci sa prípad udial ešte vlani v októbri, médiami preletel až teraz. Rozvodová firma chcela rozviesť jedno manželstvo, no po obrovskej chybe rozviedla úplne iný pár.

„Zjednodušene povedané to funguje tak, že aj súkromná právna firma môže do online rozvodového systému zadať žiadosť o rozvod, respektíve ho potvrdiť a na základe toho potom súd "vygeneruje“ rozhodnutie," píše server.

Keď vlani v októbri prišli do spoločnosti Vardags manželia, ktorí sa chceli rozviesť, firma omylom otvorila spis manželov Williamsových. Pani Williamsová podala žiadosť o rozvod po 21 rokoch manželstva už vlani v januári, no manželia sa medzičasom rozhodli, že sa ešte pred tým dohodnú na finančnom vyrovnaní. Rozvod tak ešte riešiť nechceli, kým nedôjde k dohode.

Chybu zistili po troch dňoch

Vďaka chybe ich však právnická kancelária v priebehu 21 minút nečakane rozviedla. Vo Vardags na tento omyl prišli o tri dni neskôr a okamžite požiadali súd o zrušenie rozhodnutia. To isté spravili právni zástupcovia pani Williamsovej. Podľa portálu všetky zúčastnené strany pred súdom argumentovali, že jednoducho došlo k omylu po „stlačení jediného tlačidla.“

Súd žiadosť zamietol

Sudca však ich žiadosti nevyhovel. „Paní Williamsová napríklad namietala, že k rozvodu došlo bez jej súhlasu, lenže odpoveď sudcu McFarlanea sa niesla v tom duchu, že jej súhlas nebol potrebný, pretože ju zastupovali právnici, ktorí boli oprávnení jednať za ňu. Súd teda nimi podanú žiadosť posudzoval tak, ako keby ju podala priamo ona sama,“ dodávajú novinky.cz.

Ako sa neskôr ukázalo, tento omyl napokon potešil pána Williamsa. Jeho právnici s rozhodnutím sudcu súhlasili. Tvrdia, že rozhodnutie súdu platí „raz a navždy“ a môže byť zrušené iba súdom, no v žiadnom prípade nie dohodou zúčastnených strán.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM