Šport Hokej

Neuveriteľný rekord: Zápas v parahokeji v Česku videlo 8462 divákov

Zápas Česko - Taliansko (4:0) na majstrovstvách sveta v para hokeji vytvoril divácky rekord. V aréne v Ostrave ho naživo sledovalo presne 8462 divákov, čo je o 145 viac než v doteraz najsledovanejšom zápase USA - Nórsko na paralympijských ZOH 2002 v Salt Lake City.

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľný rekord: Zápas v parahokeji v Česku videlo 8462 divákov
Foto: Rastislav Búgel

Majstrovstvá sveta v sledge hokeji v Ostrave dosahujú vysoké čísla návštevnosti. Najmä zápasy domáceho tímu sa vyznačujú výbornou atmosférou a aj vďaka tomu český tím vyhral základnú skupinu.

Oficiálny zápis z rekordného zápasu hovoril o 7700 divákoch, organizátori však následne prepočítali predané vstupenky a zistili, že do hľadiska prišlo až 8462 divákov. Záujem o zápas prekonal očakávania, preto sa organizátori rozhodli vyhovieť čo najvyššiemu počtu fanúšikov a počet predaných lístkov sa napokon vyšplhal na maximum.

„Už počas zaplňovania haly nám bolo jasné, že musíme uvoľniť ďalšie miesta, pri ktorých sme pôvodne nepočítali s ich obsadzovaním. Zasadol organizačný štáb a po dohode s políciou a usporiadateľskou službou sme sa rozhodli obsadiť tieto miesta,“ uviedla pre hokej.cz PR a média manažérka šampionátu Zuzana Glacová.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

„Na začiatku MS sme mali očakávania a sny. Dlhé mesiace sme plánovali, ako vôbec motivovať ľudí k tomu, aby prišli na turnaj hendikepovaných športovcov. Dnes sme so skvelými fanúšikmi napísali novú časť histórie,“ poznamenal predseda organizačného výboru MS Jiří Šindler.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM