Aktualizované ELA Technológie

Mobilný operátor hlásil MASÍVNY výpadok, všetko by už malo fungovať

Jeden z mobilných operátorov hlásil od rána výpadok mobilného aj fixného internetu na celom území Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Mobilný operátor hlásil MASÍVNY výpadok, všetko by už malo fungovať
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Aktualizované 13:19 Výpadok internetu na celom území SR už mobilný operátor Orange eliminoval, pre TASR to uviedla hovorkyňa operátora Alexandra Piskunová.

Operátor v súčasnosti analyzuje príčiny výpadku. „Zákazníkom sa za prípadné komplikácie ospravedlňujeme,“ zopakoval operátor.

O výpadku internetu na celom území Slovenska informoval mobilný operátor na sociálnej sieti v stredu doobeda. Výpadok sa týkal ako mobilného, tak i fixného internetu poskytovaného operátorom.

Masívny výpadok

Ak ste sa od rána nevedeli skontaktovať so svojimi blízkymi, ktorí sú klientmi mobilného operátora Orange, problém nemusí byť na strane volaného alebo nevyplatenou faktúrou. Mnohí totiž využívajú na telefonovanie aplikácie ako WhatsApp, Viber či Messenger.

„Na území celého Slovenska evidujeme výpadok mobilného aj fixného internetu. Na odstránení problému intenzívne pracujeme, zároveň sa ospravedlňujeme za prípadné komplikácie,“ informuje mobilný operátor Orange na sociálnej sieti.

„Operátor koncom marca bojoval s kapacitou svojej siete, ktorú po zavedení opatrení súvisiacich so šírením koronavírusu rýchlo navyšoval. Vtedy zákazníkov upozorňoval, aby nesťahovali príliš veľké súbory cez mobilné dáta,“ pripomenul portál TECHBYTE.

Či má dnešný výpadok súvis s kapacitou siete alebo niečím iným, momentálne jasné nie je.

Vážení zákazníci, na území celého Slovenska evidujeme výpadok mobilného aj fixného internetu. Na odstránení problému intenzívne pracujeme, zároveň sa ospravedlňujeme za prípadné komplikácie.

Posted by Orange on Wednesday, August 12, 2020
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM