Správy Zo Slovenska

Neviete ZMENIŤ číslo účtu alebo iné údaje v očkovacej lotérii? Nepanikárte!

Ak ste sa už registrovali do očkovacej lotérie, zmeniť údaje sami nemôžete. Zisťovali sme, čo robiť, ak ste sa zmýlili alebo potrebujete opraviť IBAN.

Ilustračný obrázok k článku Neviete ZMENIŤ číslo účtu alebo iné údaje v očkovacej lotérii? Nepanikárte!
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Registrácia do očkovacej lotérie vám neumožňuje opätovne vstúpiť do systému a opraviť si kontaktné údaje, ktoré ste už raz zadali. Systém vás pri prihlasovaní niekoľkokrát vyzve k tomu, aby ste si skontrolovali vyplnený formulár.

Ale čo ak zistíte, že ste sa zmýlili, alebo len chcete opraviť číslo účtu, zadať IBAN niekoho iného. Ako to urobiť?

Ako opraviť alebo zmeniť IBAN?

Naša čitateľka Jana zistila, že pri registrácii zadala babkine staré číslo účtu. ,,Babka mala odložené staré papiere a ja som si nevšimla dátum z banky." Bola rada, že na to prišla ešte pred žrebovaním, žiaľ, nevedela sama opraviť tento údaj.

Stalo sa niečo podobné aj vám? Alebo ste si to rozmysleli a chcete zadať IBAN niekoho blízkeho z rodiny? Zisťovali sme priamo na ministerstve financií, či je možná podobná oprava.

Viac o očkovacej lotérii

Technická podpora

Očkovacia lotéria je v kompetencii Ministerstva financií SR, preto sme sa obrátili priamo na nich s otázkou zmeny údajov v systéme.

,,Ľuďom odporúčame, aby kontaktovali infolinku technickej pomoci, kde im pracovníci vedia údaje v registrácii zmeniť alebo upraviť," vyjadrili sa pre náš portál z tlačového odboru ministerstva financií.

V prípade technických problémov alebo zmien kontaktuje infolinku technickej pomoci na telefónnom čísle 048 / 43 17 222 v pracovné dni od 8 do 16 hod.

Infolinku sme otestovali. Celé telefonické spojenie prebehlo bez problémov a aj s opravou čísla účtu trvalo približne len tri minúty. Nezabudnite si však pripraviť rodné číslo registrovanej osoby a PIN (dostali ste ho v sms-ke po registrácii). Len na základe toho vám totiž môže zamestnanec infolinky zmeniť vaše údaje.

ilustračné foto

Pozrite si aj postup registrácie do očkovacej lotérie.

FOTO postup registrácie do očkovacej lotérie
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM