Webnoviny - Svet

NHL: Feaster oficiálne generálnym manažérom Calgary

WEBNOVINY.SK

Foto: CALGARY 17. mája (WEBNOVINY) – Jay Feaster je od pondelka oficiálne generálnym manažérom klubu zámorskej hokejovej NHL Calgary Flames. Feaster doteraz túto prácu robil na základe dočasného poverenia, keď 28. decembra vystriedal Darryla Suttera. Odvtedy Flamers vyhrali 25 zo 45 stretnutí a postup do play-off im unikol len veľmi tesne. Feaster plánuje robiť zmeny v kádri.

„Určite k nejakým príde, musíme nájsť stratenú identitu. Musíme si presne definovať, čo budeme hrať. Musíme byť optimistami a hľadať pozitíva,“ povedal po vymenovaní Feaster, ktorý bol v minulosti už generálnym manažérom v Tampe Bay a s Lightning získal v roku 2004 Stanleyho pohár. Feaster má v Calgary zmluvu platnú na štyri roky.

Glencross podpísal štvorročnú zmluvu s Calgary

CALGARY 17. mája (SITA) – Hokejový útočník Curtis Glencross sa dohodol s vedením klubu NHL Calgary Flames na podmienkach štvorročnej zmluvy na 10,2 milióna dolárov. Dvadsaťosemročný hokejista mohol byť od 1. júla voľným hráčom, napokon sa rozhodol neotestovať trh a podpísal kontrakt s Flames.

Zmluva, ktorá obsahuje klauzulu o zákaze výmeny bez súhlasu hráča, zaťaží ročne platový rozpočet Flames 2,55 miliónmi dolárov. Glencross odohral v tejto sezóne za Calgary 79 stretnutí s bilanciou 24 gólov a 19 asistencií. V klube z Alberty je od 2. júla 2008, v NHL hral aj za Edmonton, Columbus a Anaheim.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM