Webnoviny - Svet

NHL: Rafalski a Weight zavesia korčule na klinec

WEBNOVINY.SK

Brian Rafalski sa teší z gólu s Toddom Bertuzzim.Foto: SITA/APDETROIT 24. mája (WEBNOVINY) – Obranca Brian Rafalski sa rozhodol skončiť s aktívnym hokejom. Tridsaťsedemročný hráč Detroit Red Wings, ktorý má platnú zmluvu na 6 miliónov USD ešte aj na budúcu sezónu, by mal počas týždňa oficiálne oznámiť koniec kariéry. Dôvodom sú zranenia, ktorého v sužovali v poslednom čase.

V tejto sezóne NHL Rafalski, ktorý prišiel do Detroitu ako voľný hráč v roku 2007, keď predchádzajúcich sedem sezón odohral v New Jersey, zaznamenal 48 bodov (4+44) v 63 zápasoch a v play-off pridal v 11 dueloch ďalšie 3 body (2+1).

Brian Rafalski získal počas kariéry trikrát Stanleyho pohár – dvakrát s New Jersey (2000 a 2003), naposledy s Detroitom (2008). S reprezentáciou USA má na konte dve olympijské striebra (2002 a 2010), pričom vlani na olympijskom turnaji vo Vancouveri bol najlepším obrancom turnaja a zaradil sa aj do All-Stars výberu.

Pozoruhodné je, že zatiaľ čo 37-ročný Rafalski končí, jeho 41-ročný spoluhráč z defenzívy Detroitu Nicklas Lidström ešte premýšľa o pokračovaní kariéry.

Doug Weight možno ukončí kariéru

Kapitán hokejistov New York Islanders Doug Weight možno už v najbližšom čase ukončí kariéru. Pre chronické problémy s chrbtom nedohral už ani túto sezónu. Štyridsaťročného útočníka trápil chrbát prakticky od novembra a v tomto ročníku nastúpil pre zdravotné problémy len v osemnástich zápasoch, v ktorých strelil 2 góly a pridal 7 asistencií.

Pre zranenia v ostatných troch ročníkoch vykorčuľoval v drese Islanders len na 107 duelov. Sezónu nedohral ani vlani, keď sa v marci podrobil operácii chrbta. Weight odohral v NHL 1238 stretnutí, v ktorých nazbieral 1033 bodov (278+755).

LA Kings podpísalo zmluvy s Veyom a Berubem

Vedenie tímu zámorskej hokejovej NHL Los Angeles Kings v pondelok podpísalo zmluvy s dvojicou mladíkov – útočníkom Lindenom Veyom a brankárom Jeanom-Francoisom Berubem. Informuje o tom denník LA Times. Obaja hokejisti súhlasili s podmienkami nováčikovského trojročného kontraktu, bližšie informácie o dohode nie sú známe.

Devätnásťročný Vey v predchádzajúcich štyroch sezónach hrával v juniorskej WHL za klub Medicine Hat Tigers, jeho rovesník Berube chytal v QMJHL za Montreal Juniors.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM