Webnoviny - Svet

NHL: V Bostone sa očakáva účasť až jedného milióna fanúšikov

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/APNEWARK 18. júna (WEBNOVINY) – Počas sobotňajších osláv zisku Stanleyho pohára hráčmi amerického hokejového klubu Boston Bruins sa v meste na severovýchodnom pobreží USA očakáva účasť vyše jedného milióna fanúšikov.

Zástupcovia miestnych policajných zložiek preto už vopred vyzvali všetkých divákov, aby sa počas slávnosti vyhli výtržnostiam. Celé podujatie sa začne v domovskom stánku „medveďov“ TD Garden, hráči sa potom v sprievode presunú ulicami mesta na Copley Square.

Niektorí priaznivci vo svojej snahe zabezpečiť si počas týchto osláv čo najlepší výhľad neváhali spať v noci z piatka na sobotu dokonca na ulici. „Veľmi sa na to teším. Chcem to vidieť pekne zblízka,“ skonštatoval 18-ročný Jeromy Waterman.

NHL: New Jersey požiadalo o arbitráž s Parisom

Klub zámorskej hokejovej NHL New Jersey Devils požiadal o arbitráž v rokovaniach o novej zmluve so Zachom Parisom, ktorý bude od 1. júla obmedzeným voľným hráčom.

Prezident a generálny manažér Devils Lou Lamoriello však potvrdil, že aj naďalej sa budú snažiť s Parisom dohodnúť na podmienkach viacročnej zmluvy. Ak by sa prípad dostal na arbitráž, hráč by dostal ročný kontrakt a od 1. júla 2012 by sa stal neobmedzeným a mohol opustiť New Jersey.

Parise vynechal väčšinu poslednej sezóny pre operáciu potrhaného menisku v pravom kolene. Útočník sa zranil začiatkom novembra, po návrate stihol odohrať jeden duel. Pred zranením bol motorom ofenzívy Devils, v predchádzajúcich štyroch sezónach dal dokopy 146 gólov.

Trénerom Minnesoty oficiálne Mike Yeo

Novým trénerom klubu zámorskej hokejovej NHL Minnesota Wild sa oficiálne stal Mike Yeo, ktorý priviedol v práve skončenej sezóne hneď počas svojho prvého roka vo funkcii hlavného trénera farmársky klub „divochov“ Houston Aeros do finále AHL o Calderov pohár. „Je to presne rok, čo som sa rozhodol prísť do organizácie Wild. Niektorí ľudia pochybovali o tomto mojom rozhodnutí, ale ja som vedel, že je to správny krok. Tušil som, že Minnesota je miesto, kde môžem byť úspešný a kde sa mi splní sen byť trénerom klubu NHL,“ povedal Yeo.

Tridsaťsedemročný kouč predtým pôsobil ako asistent trénera na lavičke Pittsburghu, kam ho po šiestich rokoch v asistentskej pozícii na lavičke pittsburskej farmy Wilkes-Barre/Scranton povýšilo vedenie „tučniakov“. Yeo bude tretím trénerom v histórii Wild. Prvým bol od vstupu klubu do NHL v roku 2000 až do svojej rezignácie po sezóne 2008/09 Jacques Lemaire. Toho vystriedal pred dvoma rokmi Todd Richards, no keďže sa dva roky po sebe nedostal do play-off, vedenie Wild ho v apríli vyhodilo. Yeo bude v novej sezóne najmladším trénerom v NHL.

Hamhuis na operáciu, Ehrhoff sa jej vyhol

Hokejový obranca Dan Hamhuis z Vancouveru sa po náročnej sezóne podrobí operácii a možno nestihne septembrový tréningový kemp. Ďalší zadák Canucks Christian Ehrhoff sa chirurgickému zákroku napokon vyhne.

Hamhuis nedohral prvý zápas finále Stanleyho pohára, keď v úvode druhej tretiny inkasoval tvrdý náraz do oblasti bedra od útočníka Bostonu Milana Lucica. Hamhuis má problémy s brušným svalstvom a slabinami.

Zatiaľ nie je presne jasné, aká chirurgická procedúra ho čaká. Hamhuis počas základnej sezóny vynechal pre dva otrasy mozgu celkovo 18 stretnutí. V play-off odkorčuľoval 19 zápasov, v ktorých dosiahol jeden gól a 5 asistencií. Na ľade strávil v priemere takmer 23 minút.

Ehrhoff mal od tretieho zápasu finále Západnej konferencie so San Jose problémy s ramenom. Lekári predpokladajú, že konzervatívnou liečbou po dvoj až trojtýždňovom oddychu zranenie vyliečia.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM