Tlačové správy

Niekoľko spôsobov, ktorými môžete zlepšiť podmienky na pracovisku

Pre každú spoločnosť by mala byť dôležitá nielen spokojnosť ich zákazníkov, či obchodných partnerov, ale v prvom rade spokojnosť jej zamestnancov. Len vďaka nim totižto môže spoločnosť prosperovať a ďalej sa rozvíjať.

Ilustračný obrázok k článku Niekoľko spôsobov, ktorými môžete zlepšiť podmienky na pracovisku
Zdroj: Shutterstock.com/Yeexin Richelle

Dobré pracovné oblečenie zvyšuje nielen pohodlie, ale aj bezpečnosť

Treba sa preto postarať nielen o finančné ohodnotenie aké si zaslúžia, ale im aj poskytnúť dobré pracovné podmienky a zabezpečiť bezpečnosť a ochranu ich zdravia na pracovisku. V prvom rade, pokiaľ ich pracovná náplň vyžaduje nosenie pracovného oblečenia, nenechajte ich predsa, aby si ho kupovali na vlastné náklady.

Zabezpečte im ho a na jeho kvalite nešetrite. Nielen, že sa tak bude vašim zamestnancom dobre pracovať aj v prípade práce vo vonkajšom prostredí, keď zrovna poveternostné podmienky nebudú ideálne, ale zároveň ich kvalitné oblečenie ochráni pred drobnými úrazmi, ktoré sa môžu na pracovisku prihodiť.

Vysoký výkon bez emisií

Pracovné vybavenie však nie je len to, čo vaši zamestnanci nosia, ale aj to, čo pri práci používajú. Hlavne v skladoch a továrňach, kde sa manipuluje s objemnejším a ťažším nákladom sú nevyhnutnosťou spoľahlivé vysokozdvižné vozíky, ktoré sa ľahko ovládajú a zároveň poskytujú dostatočný výkon.

A rovnako ako pri osobných automobiloch (alebo ešte vo väčšej miere) sa do popredia dostávajú elektrické vysokozdvižné vozíky. Tie majú množstvo výhod a hlavne pracovníci v uzavretých skladoch, či výrobných halách ocenia to, že elektromotory nevypúšťajú nepríjemné a škodlivé výfukové plyny.

Bezpečnosť a ochrana zdravia by nemala byť len nutnosťou

Keď sme už spomenuli sklady, či výrobné haly, komfort práce v nich, ale aj bezpečnosť ovplyvňuje aj osvetlenie. Neváhajte preto investovať do kvalitného priemyselného osvetlenia. Vašim zamestnancom sa bude oveľa lepšie pracovať a vám sa investícia rýchlo vráti, keďže moderné LED osvetlenie je maximálne úsporné.

Zaujíma vás bezpečnosť na pracovisku a chcete pre jej dosiahnutie robiť maximum? Potom je pre vás určená norma Systémy manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, známa aj pod označením ISO 45001.

Získaním tohto certifikátu preukážete, že vaša spoločnosť sa na bezpečnosť zameriava pri všetkých činnostiach a procesoch. Samozrejme, nikdy sa nedá úplne vylúčiť, že sa na pracovisku nestane úraz. Ale dôkladná analýza možných rizík výrazným spôsobom prispieva k tomu, aby boli pracovné úrazy minimalizované tak, ako to len pôjde.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Seocentrum s.r.o.
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM