Erik Bojničan Šport Regióny

Nine (18) učaroval motokros: Z dedinky pri Hlohovci mieri na majstrovstvá sveta!

Mladá pretekárka Nina Bullová svoj talent nezaprie. Medzi ženami nemala konkurenciu, tak súťaží s mužmi. Čakajú ju dokonca majstrovstvá sveta.

Ilustračný obrázok k článku Nine (18) učaroval motokros: Z dedinky pri Hlohovci mieri na majstrovstvá sveta!
23
Galéria
Zdroj: Archív Nina Bullová

Nina Bullová má 18 rokov a pochádza z obce Alekšince, ktorá leží neďaleko Hlohovca. Od svojich rovesníčok sa v mnohom nelíši. Možno len v jej koníčku a vášni zároveň. Učaroval jej totiž nie príliš dievčenský šport – motokros, konkrétne pitbike. Pitbike je motorka na malých kolesách, ale o to je jazdenie náročnejšie. Závody sa skladajú z dvoch tréningov, počas ktorých sa jazdci oboznamujú s traťou a dvoch pretekov.

Ihneď sa zamilovala

Ako pre náš spravodajský portál Nina prezradila, tomuto športu sa venuje už päť rokov. Doviedol ju k nemu jej otec, ktorý tiež v mladosti jazdil. „Ako prvú som mala čínsku motorku Zilly 140, ktorá bola len taká skúšobná – či ma jazdenie bude baviť, ako mi to pôjde… Hneď ako som si na ňu sadla, som si tento adrenalín zamilovala! A dokonca som vyhrala hneď prvé preteky, ktoré sa konali v Sasinkove,“ povedala nám mladá pretekárka.

Voľný čas talentovanej športovkyne vypĺňajú predovšetkým tréningy. „Trénujem vždy, keď to dovolí počasie, a to najmä v Zbehoch, Kľačanoch, Topoľčanoch a v Zemianskych Kostoľanoch,“ vysvetlila športovkyňa.

Zdroj: Archív Nina Bullová

Jazdí medzi mužmi

Darilo sa jej aj na ostatných pretekoch, ktoré v tom roku boli nielen na Slovensku, ale aj v Česku. „Jazdila som v kategórii Dámy a keďže som tu nemala rovnocenných súperov, prešla som do kategórie Elit, kde jazdia len muži. Začiatok sezóny v kategórií Elit nebol pre mňa jednoduchý, pretože súperi mali väčšie skúsenosti a predsa sú to muži. Napriek tomu, že som sa spočiatku neumiestňovala, závody s týmito súpermi ma posúvali dopredu,“ opísala N. Bullová svoje začiatky.

V súčasnosti jazdí na motorke YCF 190, ktorú jej poskytla Lenka Zúbeková, za ktorej tím YCF Slovensko jazdí. Aj čo sa týka jej vzoru, darmo by ste tipovali niekoho mimo motošport.„Mojím športovým vzorom je Livia Lancelot, ktorá tiež začínala na pitbike YCF a v súčasnosti je veľmi úspešnou pretekárkou vo veľkom motocrosse,“ hovorí Nina.

Až na majstrovstvá sveta

Medzi jej najväčšie úspechy patrí celkové prvé miesto v kategórii Dámy na Slovensku aj v Česku, no ciele má vyššie. „V auguste som pozvaná na majstrovstvá sveta v Anglicku. Moje šance na umiestnenie sú veľké, pretože mám skúsenosti, vytrvalosť a intenzívne sa pripravujem na sezónu,“ hovorí ďalej N. Bullová.

„Tento šport ma veľmi baví, ale je finančne náročný. Chcela by som si splniť svoj veľký sen, a to zúčastniť sa pretekov nielen doma, ale aj v zahraničí, napríklad vo Francúzsku, Maďarsku a Taliansku,“ prezradila nám o svojich snoch mladá pretekárka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Pretekárka Nina (18) má talent na pohľadanie: Mieri na majstrovstvá sveta!
23
Galéria
Zdroj: Archív Nina Bullová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM