Lucia Lauková Správy Regióny

Nitra chce odstrániť bariéry: Radnica žiada občanov o ich názor

Obyvatelia mesta pod Zoborom môžu pripomienkovať strategický dokument, ktorý sa zaoberá prístupnosťou mesta Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Nitra chce odstrániť bariéry: Radnica žiada občanov o ich názor
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianska radnica pripravuje novú stratégiu, ktorá bude riešiť prístupnosť mesta pre verejnosť a predovšetkým zdravotne postihnutých či inak znevýhodnených ľudí. V súčasnosti je už dokument zverejnený na mestskej internetovej stránke a magistrát vyzval verejnosť, aby ho pripomienkovala.

Bezbariérovosť mesta

Stratégia sa venuje napríklad chodníkom, priechodom pre chodcov, autobusom mestskej hromadnej dopravy, ale aj webstránke mesta či službám poskytovaných úradom. „Dokument je o víziách a cieľoch, ktorými chceme mesto urobiť priateľskejším nielen pre osoby so zdravotným znevýhodnením, ale aj pre rodičov s kočíkmi alebo pre študentov či turistov s veľkou batožinou,“ hovorí Martina Hrozenská z nitrianskej radnice.

Mesto chce názor občanov

Stratégia prístupnosti rieši odstraňovanie nielen stavebných a architektonických prekážok, ale aj informačných a komunikačných bariér. Riešenia, ktoré obsahuje, by mali slúžiť nielen ľuďom s obmedzenou pohyblivosťou, ale celej verejnosti. „Chceme, aby sa k dokumentu aktívne vyjadrili občania, ktorí môžu vlastné návrhy a postrehy k tejto téme posielať do 30. mája na mailovú adresu uvedenú na webovej stránke mesta,“ vysvetlila Hrozenská.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM