Lucia Lauková Kultúra

Nitrianska kapela Luvver vydala novinku: Klip točili na jeden záber, VIDEO

Kapela Luvver z Nitry teší svojich fanúšikov. Nedávno robili predskokanov úspešnej britskej kapele Bastille, teraz vydávajú najnovšiu pieseň s klipom.

Zdroj: YouTube.com

Čoraz populárnejšia nitrianska kapela Luvver, ktorá pred tromi týždňami zaujala ako predskokan hviezdnych Bastille, prichádza pred festivalovým letom s novým singlom a klipom Risin. TASR informovala PR manažérka Edita Nevrlá.

O čom je nový singel?

„Je to jedna z tých osobnejších skladieb, ktorá však nerozoberá lásku, ale vzťahy medzi nami tromi,” opisuje pozadie nového singlu bubeník Martin Zaujec. „Základnou myšlienkou singlu aj klipu je pohyb vpred. Nechceme stagnovať ani sa obzerať späť, ale občas je to ťažké, keďže sme traja a každý má iný názor. Ale ak chceme ísť vpred ako kapela, dokážeme to len spolu.”

K singlu Risin zverejnila kapela aj jednozáberový klip, v ktorom si sami jej členovia aj zahrali. Tvorbu klipu má na svedomí režisérsko-kameramanské duo Michal Pusztay a Nick Kollár, ktorí kapele už natáčali niekoľko klipov.

Natáčanie klipu

„Klipom sme chceli jednoducho podporiť myšlienku textu. Ukázať, že napriek všetkým okolnostiam sa vždy dá pohnúť a potiahnuť jeden druhého” hovorí Kollár a dodáva: „Napriek tomu, že klip pôsobí jednoducho, jeho produkcia taká vôbec nebola. Natáčanie bez strihu na jeden záber je vždy výzvou. Ale chalani to zvládli s extrémnou ľahkosťou. Napriek tomu, že premočený Tom vstával zo zeme aspoň desaťkrát.”

V ďalších dňoch čaká kapelu festivalové leto. Predstavia sa na viacerých česko-slovenských festivaloch, 6. júla na Rock For People v Hradci Králové, 11. júla na Pohode, 2. augusta na Besedě u Bigbítu v Tasove, 9. augusta na Grape v Piešťanoch či 16. augusta na Flaame v Nitre.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM