Správy Regióny

Nocľaháreň pre ľudí bez domova sa presťahuje pred Hlavnú stanicu v Bratislave

Zima sa blíži a s ňou prichádza aj najťažšie obdobie pre ľudí bez domova a organizácie s nimi pracujúce.

Ilustračný obrázok k článku Nocľaháreň pre ľudí bez domova sa presťahuje pred Hlavnú stanicu v Bratislave
Zdroj: pixabay

Depaul Slovensko prinesie nocľaháreň pre ľudí bez domova pred Hlavnú stanicu v Bratislave. Chce tým demonštrovať, že pre ľudí bez domova začína najťažšie obdobie v roku – ZIMA.

Najťažšie obdobie v roku

Rovnako ide o zložitú fázu aj pre organizáciu Depaul Slovensko, ktorá denne pomáha viac ako 250 ľuďom bez domova. V tomto sektore je tak najväčšou organizáciou v Bratislave.

Zima sa blíži a s ňou prichádza aj najťažšie obdobie pre ľudí bez domova a organizácie s nimi pracujúce. Depaul Slovensko už viac ako 12 rokov poskytuje nocľah pre 250 ľudí v núdzi. Prvý projekt organizácie, Nocľaháreň sv. Vincenta de Paul, vznikla ako reakcia na zamrznutie viac ako 20 z nich v uliciach Bratislavy.

„Aby sme si pripomenuli, čo znamená život na ulici v zime, presťahujeme na hodinu kúsok našej nocľahárne do priestorov pred Hlavnú stanicu v Bratislave. Počas tohto času budú k dispozícii kolegovia zo všetkých projektov Depaul Slovensko – zamestnanci nocľahárne, útulku pre chorých ľudí bez domova a aj terénni pracovníci, ktorí každý deň vyhľadávajú ľudí bez domova priamo v uliciach mesta. Okrem toho bude možné porozprávať sa aj s človekom bez domova, ktorý najlepšie vie, čo znamená stráviť noc na ulici,“ Bratislava24.sk informovala Zuzana Kuľhová z neziskovej organizácie Depaul Slovensko.

Nocľaháreň pre ľudí bez domova pred Hlavnou stanicou v Bratislave nájdete v utorok 4. decembra 2018 od 10:00 do 11:00 hodiny.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM