Barbara Dallosová Krimi

Nočná streľba v žiarskych uliciach: Novobančan na Róma vytiahol zbraň!

Alkohol, vyhrážky, krik, streľba. Horúce chvíle sa odohrali pred nočným podnikom v Žiari. Muž z Novej Bane neváhal vytiahnuť na Róma zbraň a výstrel na seba nenechal dlho čakať. Zasahovala polícia. Čítajte, čo sa stalo...

Ilustračný obrázok k článku Nočná streľba v žiarskych uliciach: Novobančan na Róma vytiahol zbraň!
Zdroj: Webnoviny.sk

Nočná dráma sa začala nadránom v jednom zo žiarskych podnikov. Podľa našich informácií to bola žiarska herňa v blízkosti autobusového nástupišťa a predajne mobilného operátora. ,,K incidentu došlo 9.7.2014 medzi druhou a treťou hodinou v noci v priestoroch podniku na ulici SNP v Žiari nad Hronom. Páchateľ pod vplyvom alkoholu začal najprv poškodeného vyháňať z barového pultu.“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Hoci nočné podniky sa svedkami roztržiek stávajú pomerne často, tu sa hádka neskončila len vyháňaním od baru. Vo vyhrotenej situácii padali podľa hovorkyne aj tvrdé rasovo motivované vyhrážky. ,,Páchateľ sa podozrivému vyhrážal so slovami ,, Zabijem ťa ty cigáň“ a vytiahol naňho plynovú pištoľ, na čo poškodený kontaktoval políciu,“ hovorí Faltániová.

Najhoršie chvíle však poškodený zažil až po privolaní polície. Podľa slov policajnej hovorkyne po telefonáte poškodený i páchateľ nočný podnik opustili. ,,Pred podnikom páchateľ na poškodeného zo vzdialenosti približne 10 metrov z uvedenej zbrane vystrelil,“ povedala Faltániová.

,,Páchateľ poškodenému nespôsobil žiadne zranenia ktoré by si vyžiadali lekársku pomoc,“ dodáva. ,,Podozrivý bol zadržaný na mieste, boli s ním vykonané procesné úkony a bol prepustený. V súčasnosti ešte nie je vznesené obvinenie a prípad je v štádiu vyšetrovania,“ vysvetľuje Faltániová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM