Monika Földešiová Šport

Nočnú Nitru premiérovo rozsvietia fanúšikovia behu. A chýbať nebude ani majster sveta Matej Tóth!

V piatok 2. októbra zažije Nitra bežeckú premiéru, séria nočných behov pod názvom Night Run 2015 sa premiérovo predstaví aj v meste pod Zoborom. Na čo všetko sa môžu bežci tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Nočnú Nitru premiérovo rozsvietia fanúšikovia behu. A chýbať nebude ani majster sveta Matej Tóth!
Zdroj: TASR

Česká séria nočných behov „Night Run 2015“ sa premiérovo v tomto roku predstaví aj na Slovensku, ako svoje štartovacie miesto si vybrala Nitru, ktorá bola doteraz bez takéhoto druhu podujatia. Pevné základy novej tradície načnú svojou prvou kapitolou v piatok 2. októbra, kedy sa presne o 20:00 hod. rozsvietia čelovky na hlavách účastníkov a pobežia historickým centrom Nitry.

Bez lampy ani na krok

Piatok bude teda patriť všetkým nadšencom behu bez ohľadu na vekovú kategóriu. Účastníci sa môžu tešiť na zaujímavú trať, ktorá povedie cez historické pamiatky centra a neobíde ani mestský park na Sihoti. Keďže beh bude štartovať vo večerných hodinách, povinnou výbavou bežca bude čelová lampa. Pred samotným štartom bude niekoľko možností zaobstarať si túto nutnú výbavu na beh po tme.

Kilometre v nohách pre dobrú vec

Hlavné preteky Night Run bude pozostávať z dvoch okruhov v celkovej dĺžke 10 km, pripravená je aj kratšia alternatíva s charitatívnym nádychom – Beh so Slniečkom. Všetci, ktorí odbehnú 5 km prispejú na činnosť neziskovej organizácie Slniečko na pomoc týraným, zneužívaným a zanedbávaným deťom a obetiam domáceho násilia, a to konkrétne sumou 3 eurá zo štartovného.

S majstrom sveta na Chodeckej Nitre

Piatkový program na Svätoplukovom námestí začne už o tretej hodine, kedy sa uskutoční 8. ročník Chodeckej Nitry. Na ňom sa už tradične predstaví momentálne najlepší svetový chodec so zlatom na krku a nitriansky rodák Matej Tóth.

Následne sa na pešej zóne rozbehnú detské behy. Na deti rôznych vekových kategórií sú pripravená trate od 500 m až do 3 kilometrov, v závislosti od ich veku. Spomienkou na úspešné zvládnuté prvé bežecké kroky bude pamätná medaila. Záverečnou a najvýznamnejšou bodkou celodenného bežeckého programu bude Night Run Nitra. Netreba sa však báť dĺžky, v prvom rade totiž ide o zážitkový beh spolu so zrýchlenou prehliadkou mesta Nitra. Tí najrýchlejší bežci budú odmenení hodnotnými cenami a na každého úspešného bežca, ktorý pretne cieľovú pásku čaká v cieli pamätná medaila.

Registrujte sa teraz!

Neoplatí sa dlho váhať s registráciou, keďže po naplnení kvóty 1 000 pretekárov na hlavné preteky a 500 pretekárov na Beh so Slniečkom bude prihlasovanie ukončené. V cene štartovného je zahrnuté štartovacie číslo, čip, funkčná šatka podľa druhu behu a zľavnené kupóny u partnerov behu. Po úspešnom dokončení pretekov dostane každý účastník automaticky sms s výsledným časom a rovnako si bude môcť vytlačiť aj diplom. Na Pribinovom námestí bude pripravený bohatý sprievodný program, účastníci aj diváci sa budú môcť zastaviť v stánku výživového poradenstva alebo partnerov podujatia, ktorí budú počas celého priebehu prezentovať svoje produkty a služby. Ostáva už len jediné, obuť tenisky a 2. októbra sa postaviť na štart! Všetky ďalšie informácie, spolu s prihlasovaním nájdete na oficiálnom webe podujatia – www.mynightrun.com

Podujatie sa koná pod záštitou primátora mesta Nitry Jozefa Dvonča, spoločnosti Eventmedia a Slovakman.

PLAGÁT k podujatiu nájdete po kliku na obrázok.

night run plagát
1
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM