Veronika Ondo-Cholewová Správy

Zaujímavé oživenie pešej zóny v Michalovciach: Nota s tancujúcimi husľami!

Novinka v Michalovciach, ktorá je netradičným oživením pešej zóny. Okrem toho poskytuje miesto pre oddych a je zároveň originálnym selfie miestom.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé oživenie pešej zóny v Michalovciach: Nota s tancujúcimi husľami!
7
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Len nedávno sme vás informovali o inteligentnej lavičke v Michalovciach. V našom meste však pribudla ďalšia nová lavička, tentokrát kreatívna – Nota s tancujúcimi husľami.

Na námestí

Môžete ju nájsť na Námestí osloboditeľov. Ako informovala michalovská radnica, autorom sochy je Ján Gonda, ktorý ju zhotovil z nerezu. Umelec na jej tvorbe pracoval viac ako dva mesiace.

Tancujúce husle sú doplnené dáždnikom, ktorý je charakteristický pre Andyho Warhola. K soche patria lavičky, ktoré znázorňujú notu.

„Dielo Jána Gondu je poctou pre všetkých umelcov. Motív huslí si umelec zvolil na základe toho, že pre naše mesto je typický folklór a k nemu neodmysliteľne patrí tento hudobný nástroj,“ uviedla hovorkyňa Mesta Michalovce, Iveta Palečková.

Zdroj: Dnes24.sk

Miesto pre oddych

Ako informovali z radnice, Mesto Michalovce poskytlo Jánovi Gondovi miesto pre jeho dielo bezodplatne. „Umelec má tak priestor, rovnako bezodplatne, na prezentáciu svojej tvorby,“ uviedla radnica. Dielo na určené miesto osadili Technické a záhradnícke služby mesta.

„Nová lavička je netradičným oživením pešej zóny a veríme, že našim obyvateľom sa bude páčiť. Okrem toho, že poskytuje miesto pre oddych, je zároveň originálnym selfie miestom,“ uviedla michalovská radnica.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Novinka v Michalovciach: Oddych môžete nájsť i na takomto mieste, FOTO
7
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM