KAW Rôzne

Nová fontána v Bratislave: Pútavé vodné divadlo hrá tisíckami odtieňov farieb + VIDEO

Trysky fontány vedia vyčariť nespočetné množstvo scén striekajúcej vody.

Ilustračný obrázok k článku Nová fontána v Bratislave: Pútavé vodné divadlo hrá tisíckami odtieňov farieb + VIDEO
Zdroj: HB Reavis

Bratislavčania sa každoročne na jar tešia na spustenie fontán. V našom meste ich nájdete viac ako sto. Najnovšie k nim pribudla ďalšia, ktorá ponúka úžasné vodné divadlo.

Hýri farbami

Novú fontánu spustili včera (6.7.) priamo pred vežiakom Nivy Tower. Jej trysky vedia vyčariť nespočetné množstvo kombinácií scén striekajúcej vody. Súčasťou fontány je 12 čerpadiel a 12 miliónov farieb. Uvádza to na sociálnej sieti HB Reavis, ktorá projekt novej stanice Nivy realizuje.

„Špeciálna technológia, ktorá fontánu riadi, dokáže vytvoriť denné i nočné vodné divadlo. Výška, do ktorej sa dokážu kvapky vody dostať, je až 2,8 metra, avšak vďaka anemometru sa prispôsobí vetru a zbytočne vás tak neošpliecha“ približuje fontánu jej zhotoviteľ.

Nivy Tower

Veža Nivy Tower bude súčasťou projektu Stanica Nivy, pod strechou ktorej nájdeme nielen autobusovú stanicu, ale aj nákupné centrum, tržnicu, zelenú strechu s mestskými záhradami, športovú a relaxačnú zónu, či viac ako 2-tisíc parkovacích miest. Projekt ponúkne viac ako 31-tisíc m2 administratívnych priestorov vybavených LED svetlami. Za dizajnom Nivy Tower stojí britské architektonické štúdio Benoy v spolupráci so slovenským ateliérom Siebert +Talaš, ktorí navrhovali aj koncept pre novú autobusovú stanicu Nivy.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM