Lucia Lauková Správy Regióny

Nová športová hala na Čermáni: Mesto za ňu zaplatí vyše 900-tisíc eur

Na mieste telocvične, ktorá vyhorela pred dvoma rokmi, bude stáť nová športová hala. Do súťaže na jej výstavbu poslala ponuku jediná firma.

Ilustračný obrázok k článku Nová športová hala na Čermáni: Mesto za ňu zaplatí vyše 900-tisíc eur
Foto: Rastislav Búgel

Radnica podpísala zmluvu s víťazom verejnej súťaže na výstavbu Športovej haly na Hlbokej ulici v Nitre. Na mieste výstavby stála stará budova vtedajšej telocvične, ktorá zhorela v decembri 2016. Bez využitia a určená na demoláciu bola však už od roku 2008.

Nezískali dotáciu

O vydanie súťažných podkladov požiadali 4 záujemcovia, ponuka prišla len od jedného, ktorý aj zákazku dostal. Športovú halu postaví za 161 dní firma Hupro Trade SE zo Žiliny.

Nakoľko sa mestu nepodarilo získať dotáciu zo Slovenského olympijského výboru, bude výstavba financovaná z vlastných prostriedkov mesta.

Nová športová hala bude stáť 909 521,15 eur vrátane DPH. Podobná by mala byť telocvični ZŠ Tulipánová, ktorú otvorili v septembri 2017.

Pribudne ďalšia

Výstavbou haly na Hlbokej to nekončí. Druhý športový stánok chce mesto postaviť na najmladšom nitrianskom sídlisku Diely. Náklady na jej výstavbu by sa mali pohybovať okolo pol milióna eur. Okrem toho prebieha v meste aj veľká rekonštrukcia futbalového štadióna FC Nitra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM