Webnoviny - Svet

Nová transplantačná jednotka kostnej drene aj vďaka zbierke

WEBNOVINY.SK

Ilustračné fotoSITA/APBRA­TISLAVA 26. mája (WEBNOVINY) – S pomocou zbierky Nadácie Kvapka Nádeje sa už 1. júna, na Medzinárodný deň detí otvorí na II. detskej klinike Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave na Kramároch nová transplantačná jednotka kostnej drene. Na jej otvorenie išli popri zbierke nadácie aj peniaze z Ministerstva zdravotníctva SR a finančné dary od sponzorov. Jedným zo sprievodných podujatí, ktoré Nadácia Kvapka nádeje zorganizovala v rámci svojej verejnej zbierky na dostavbu transplantačnej jednotky kostnej drene bol aj Deň Nádejí 2011. Agentúru SITA o tom informoval Bernát Štefan, správca Nadácie Kvapka nádeje.

Prvý ročník celodenného benefičného podujatia Deň Nádejí 2011 s podtitulom „Aby deti mohli vystrájať“ sa uskutočnil uplynulý víkend, v sobotu 21. mája v bratislavskej Eurovei. Počas programu Dňa Nádejí sa s prispením ministerstva zdravotníctva, podnikateľov a množstva anonymných darcov, ktorí posielali SMS správy na číslo 830, podarilo pre projekt novej transplantačnej jednotky kostnej drene získať viac ako 2 341 530 eur.

Deň nádejí 2011 nadviazal na úspešný benefičný galakoncert Noc nádejí 2010, ktorý Nadácia Kvapka nádeje usporiadala v rámci svojej prvej verejnej zbierky a pri príležitosti založenia nadácie. Nadáciu Kvapka nádeje založila v roku 2010 Vendula Auš Svobodová a jej poslaním je podporovať liečebné, školské, kultúrne a sociálne potreby chorých detí na Slovensku, predovšetkým detí postihnutých onkologickým ochorením. Nadácii sa v prvom roku svojho pôsobenia podarilo vyzbierať na transplantačnú jednotku kostnej drene na II. detskej klinike DFNsP v Bratislave 225-tisíc eur. Táto suma a financie z ministerstva zdravotníctva umožnili začatie prác na novej transplantačnej jednotke. Nadácia Kvapka nádeje dúfa, že aj pri súčasnej verejnej zbierke, ktorá trvá od 15. februára tohto roku do 15. januára 2012, sa jej podarí osloviť širokú verejnosť aj podnikateľov. Viac o jej aktivitách možno nájsť na webstránke – http://www.kvapkanadeje.sk.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM