Zuzana Ročeňová Správy

Nové byty z eurofondov: Budú sa v Michalovciach stavať bytovky pre Rómov?

Rómom pomôžu eurofondy a postavia sa pre nich nové byty. Obce a mestá môžu svoje žiadosti o európske peniaze na výstavbu bytoviek predkladať do 21. apríla. Michalovce sú na zozname miest, ktoré môžu o tieto financie požiadať. Zisťovali sme, či túto možnosť naše mesto aj využije.

Ilustračný obrázok k článku Nové byty z eurofondov: Budú sa v Michalovciach stavať bytovky pre Rómov?
Zdroj: TASR

Včera sme vás informovali, že mesto Michalovce je medzi výhradnými opravnými žiadateľmi, ktorí môžu žiadať o peniaze z Európskej únie na výstavbu bytov bežného štandardu pre Rómov. Dokopy ide o jedenásť bytoviek, pre 132 rodín za sedem miliónov eur.

Obce a mestá môžu svoje žiadosti o eurofondy predkladať do 21. apríla. My sme zisťovali na radnici v Michalovciach, či mesto využije túto možnosť a bude sa uchádzať o peniaze na výstavbu nových bytoviek pre Rómov. „Mesto Michalovce sa nebude uchádzať o finančnú podporu z uvedeného projektu. V minulých rokoch mesto realizovalo výstavbu dvoch bytových domov na Mlynskej ulici a zatiaľ tieto bytové domy nie sú plne obsadené,“ informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM