Stanislav Černák Správy

Nové byty z eurofondov: Budú sa vo Zvolene a Detve stavať bytovky pre Rómov?

Rómom pomôžu eurofondy a postavia sa pre nich nové byty. Obce a mestá môžu svoje žiadosti o európske peniaze na výstavbu bytoviek predkladať do 21. apríla. Zvolen aj Detva sú na zozname miest, ktoré môžu o tieto financie požiadať. Zisťovali sme, či túto možnosť aj využijú.

Ilustračný obrázok k článku Nové byty z eurofondov: Budú sa vo Zvolene a Detve stavať bytovky pre Rómov?
Zdroj: Webnoviny.sk

Včera sme vás informovali, že mestá Zvolen a Detva sú medzi výhradnými oprávnenými žiadateľmi, ktorí môžu požiadať o európske peniaze na výstavbu bytov bežného štandardu pre Rómov. Dokopy ide o jedenásť bytoviek pre 132 rodín za sedem miliónov eur.

Obce a mestá môžu svoje žiadosti o eurofondy predkladať do 21. apríla. My sme zisťovali na radniciach vo Zvolene a Detve, či obe mestá využijú túto možnosť a budú sa uchádzať o peniaze na výstavbu nových bytoviek pre Rómov. Podarilo sa nám zistiť, že pod Pustým hradom sa také niečo neplánuje. „Mesto Zvolen nemá pripravený projekt na výstavbu nájomných bytov pre Rómov a nebude sa uchádzať o podporu z Európskej únie,“ uviedla pre Zvolen 24 vedúca Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy vo Zvolene Anna Bešinová.

Pre Detvu je o tejto otázke ešte predčasné hovoriť. „Nakoľko ide o čerstvú informáciu, zodpovedná osoba z detvianskej radnice vydá nejaké stanovisko, či sa budeme uchádzať o tieto peniaze, až keď sa oboznámime s podmienkami výzvy a po rokovaní na porade vedenia mesta Detva,“ povedal prednosta mestského úradu v Detve Štefan Slemenský.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM