Katarína Oravská Regióny

Nové info o obchvate mesta: Vieme, koľko bude stáť prvá etapa aj kade povedie

Prvá etapa výstavby obchvatu nášho mesta je na dosah. Premiér prisľúbil, že sa začne stavať do konca mesiaca. Zisťovali sme, koľko bude stáť, kade povedie aj to, kedy má byť dielo hotové.

Ilustračný obrázok k článku Nové info o obchvate mesta: Vieme, koľko bude stáť prvá etapa aj kade povedie
Zdroj: TASR

Ako uviedla hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová, stavba prvej etapy obchvatu Brezna začína na jestvujúcej ceste I/66 v smere od Banskej Bystrici do Brezna v km 128,49 pasportného staničenia a končí v km 2,362 pracovného staničenia v okružnej križovatke Mazorníkovo (križovatka ciest I/66 a II/529 v smere na Čierny Balog) pri Baldovskom moste.

Pozrite si začiatok a koniec prvej etapy obchvatu vo fotogalérii.

„Navrhovaný obchvat je riešený ako kapacitná, dvojpruhová obojsmerná komunikácia v šírkovom usporiadaní C 9,5/80. Stavba je situovaná v priestore, resp. v koridore medzi areálom bývalej Mostárne Brezno a jestvujúcou železničnou traťou,“ doplnila Hromcová.

Dielo bude podľa uzatvorenej zmluvy stáť 20 895 301,89 eur s DHP a lehota výstavby je rok a pol. Ako povedal premiér Rober Fico po nedávnom výjazdovom rokovaní vlády v našom kraji, s výstavbou prvej etapy obchvatu Brezna sa začne do konca marca.

Foto: ilustračné
Fotogaléria: google maps

Nové info o obchvate mesta
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM