Jakub Forgács Krimi

Nové INFO o tragickom požiari v Prešove: Obeťami sú známy podnikateľ s manželkou

Slovenskom otriasla správa o požiari na prešovskom Sídlisku III. Vyčíňanie ohňa si vyžiadalo dve obete. O koho ide?

Ilustračný obrázok k článku Nové INFO o tragickom požiari v Prešove: Obeťami sú známy podnikateľ s manželkou
27
Galéria

Vo štvrtok v čase okolo 22.00 hod. došlo k požiaru v bytovom dome na Prostějovskej ulici v Prešove. Prvé informácie o tejto udalosti sme vám priniesli už v piatok skoro ráno. „Oheň vznikol zo zatiaľ nezistených príčin v jednom z bytov na 8. poschodí,“ uviedli prešovskí krajskí policajti na sociálnej sieti s tým, že evakuovaný bol celý bytový dom.

„Žiaľ, dvaja ľudia pri požiari prišli o život a dvaja utrpeli zranenia,“ uviedli policajti.

Známy podnikateľ

Ako neskôr informoval portál Korzar.sme.sk, obeťami bol manželský pár, ktorý v byte žil so synom Patrikom (36). „Zalarmoval susedov, že horí. Bol zranený a popálený, ale stihol vybehnúť,“ uvádza portál.

„Podľa našich zistení pri požiari zahynul známy prešovský podnikateľ Tibor Bramuška (60) s manželkou Zdenkou. Bramuška bol v rokoch 1994 – 1998 poslancom prešovského mestského zastupiteľstva za Demokratickú úniu. Neskôr pôsobil v SDKÚ, po neúspešnej kandidatúre na poslanca v roku 2010 sa z komunálnej politiky stiahol,“ spomína Korzar.sme.sk s tým, že podnikateľ viedol úspešnú stavebnú firmu, ktorá sa venovala napríklad asfaltovaniu chodníkov.

Zasahujú experti

Presné príčiny a okolnosti vzniku požiaru sú predmetom vyšetrovania. Na mieste sú od piatkového rána experti od hasičov a z kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru. Prešovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

V priloženej fotogalérii nájdete zábery z miesta tragédie.

Ďalšie aktuálne správy

Zábery z miesta TRAGÉDIE: Prešovom otriasol tragický nočný požiar
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM