Martin Károly Krimi

Nové info od policajtov o razii kukláčov v žiarskej reštike: Prevádzkar (26) má na krku obvinenie! FOTO

O rozruch v Žiari sa postarali kukláči, keď vrazili do jednej z obľúbených žiarskych reštík na ulici SNP za bieleho dňa. Prevádzkar reštaurácie už čelí vážnemu obvineniu.

Ilustračný obrázok k článku Nové info od policajtov o razii kukláčov v žiarskej reštike: Prevádzkar (26) má na krku obvinenie! FOTO
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajti v Žiari nad Hronom obvinili zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, 26-ročného muža zo Žiaru nad Hronom.

Vo štvrtok ráno (9.7.) polícia vykonala domovú prehliadku v priestoroch reštaurácie, ktorú prevádzkuje a v priľahlých priestoroch, na ulici SNP v Žiari nad Hronom.Informovali sme vás o tom včera.

Policajná hovorkyňa, Mária Faltániová objasňuje zásah: „Počas domovej prehliadky policajti našli a zaistili v sklade potravín, v igelitovej taške plastové vrecko s obsahom zelenohnedej sušiny, sušina bola aj na parapete tejto miestnosti, v pivničných priestoroch v plastovej nádobke, pričom pri tejto nádobke boli aj rozsypané zvyšky sušiny.

Taký istý materál bol podľa nej nájdený aj v osobnom motorovom vozidle Daewo Klas Calos, vo vrecku od korenia. „Drogy si zaobstaral na neznámom mieste a od neznámej osoby za účelom osobnej spotreby, ako aj na ďalší predaj osobám z mesta Žiar nad Hronom a blízkeho okolia. V zadnej časti reštaurácie v oplotenej záhradke pestoval minimálne 7 kusov rastlín vysokých od 20 do 70 centimetrov,“ dodáva Faltániová.

Zaistené veci boli boli podľa hovorkyne zaslané na expertízne skúmanie. „Podľa predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ, v prípade zaistenej sušiny by bolo možné vyrobiť 255 až 725 obvykle jednorazových dávok drogy. V prípade zelených rastlín v čerstvom nevysušenom stave sa bude dať počet dávok vyčísliť až po ich vysušení,“ ozrejmuje ďalej.

"Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov, dodáva na záver krajská policajná hovorkyňa.

Policajti spravili raziu v žiarskej reštike a toto tam našli...
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM