ELA Správy Zo Slovenska

NOVÉ informácie o poľskom reťazci Biedronka naznačujú, aké PRODUKTY v ňom Slováci nájdu

Slováci už dlhé roky s obľubou nakupujú u našich susedov. Poľsko stále láka lacnými potravinami, za ktorými neváhajú cestovať ani našinci.

Ilustračný obrázok k článku NOVÉ informácie o poľskom reťazci Biedronka naznačujú, aké PRODUKTY v ňom Slováci nájdu
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Zdá sa, že sieť poľských obchodov to s príchodom na Slovensko myslí naozaj vážne. Biedronka je najväčší maloobchodný reťazec v Poľsku, kde má viac ako 3 200 predajní a zamestnáva takmer 80-tisíc ľudí.

Poľská sieť supermarketov môže na Slovensku svojím príchodom a cenami zvýšiť konkurenciu reťazcom ako Lidl, Tesco či Kaufland.

Lienka zrejme nebude

Ako najnovšie informuje portál Aktuality.sk, firma si už u nás založila spoločnosť s ručením obmedzením s názvom Jeronimo Martins Slovensko, s. r. o.

Spoločnosť bude aj u nás otvárať supermarkety s poľským názvom Biedronka. Všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že nezvolí slovenský preklad Lienka, keďže si spoločnosť zaregistrovala internetovú doménu biedronka.sk. S iným názvom obchodu preto zrejme netreba počítať.

Slovenské špeciality?

Ako ďalej informujú Aktuality.sk, reťazec bude na pultoch predajní ponúkať aj slovenské špeciality. Spoločnosť si dala zaregistrovať viaceré ochranné známky.

Nateraz ide o značky Bondi pre jogurty, Elios pre grécke potraviny, Herbarium pre čaje a hlavne pre detské produkty značku Miami. Portál dodáva, že stále čaká na zápis ďalších štyroch značiek. Na zozname je aj značka SK špeciality.

Slováci sa teda môžu tešiť na to, že poľský reťazec bude ponúkať aj typické slovenské potraviny.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM