Lucia Lauková Kultúra

Novinka nitrianskej kapely DORA: Muzikanti spojili rock s folklórom, VIDEO

Nitrianski muzikanti z kapely DORA prichádzajú s prvým hraným videoklipom. Spojenie rocku so slovenským folklórom pretavili aj do svojej novinky.

Ilustračný obrázok k článku Novinka nitrianskej kapely DORA: Muzikanti spojili rock s folklórom, VIDEO
8
Galéria
Zdroj: Dora

Rockeri z nitrianskej kapely Dora nezaháľajú. Po lete plnom koncertovania vydali svoj prvý hraný videoklip ku skladbe Tam pod Tatrami.

Keďže títo nitrianski muzikanti vo svojej tvorbe prepájajú folklór s rockom, rozhodli sa to pretaviť aj do audiovizuálne­ho diela.

Rock vs. ľudovky

„Dievčina sa z postapokalyp­tického sveta dostane do krásnej nepoškvrnenej slovenskej prírody a zaraz je z nej pravá ľudová deva. Rock verzus ľudovky. Rockový outfit verzus kroj. Fabrika verzus príroda. Deň verzus tma. S takýmito myšlienkami a kontrastmi sa Dora pohrala v najnovšom videu,“ prezradila Michaela Váleková

„Cez rôzne symboly sme sa snažili ukázať, že aj takéto protichodné veci môžu byť navzájom prepojené,“ vysvetľuje gitarista Tibor.

Fotili sa s ňou turisti

Vo videoklipe nechýba tatranská príroda. Ako prezradila kapela, natáčanie na Chopku spôsobilo menší rozruch, keď sa so slečnou v kroji chceli fotiť turisti. Nakoniec sa podarilo výsledok dotiahnuť do konca.

Tam pod Tatrami je nový singel, takže sa nenachádza ani na prvom albume Pískanice s makom (2015), ani na albumovej dvojke Dora (2018), ktorú nahrali v súčasnom zložení Erik Michálek – spev, Tibor Seidl – gitara, Tony Marko – klávesy, Šimon Lašák – basgitara a Jaro Ozimý – bicie.

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM