JAB Kultúra

Novinka od kapely Sám Sebou: Skupina sa spojila so speváčkou a takto to znie!

Skupina Sám Sebou sa rozhodla potešiť fanúšikov novou skladbou. Tentokrát si na spoluprácu zavolala aj bývalú speváčku formácie Peter Bič Projekt.

Ilustračný obrázok k článku Novinka od kapely Sám Sebou: Skupina sa spojila so speváčkou a takto to znie!
Zdroj: Sám Sebou

Všetko to podľa slov speváka kapely Matúša Fifika začalo v októbri, ked si v jeden obyčajný deň hral doma na gitare a zrazu dostal nápad, ktorý si ihneď nahral na mobil. „Táto melódia ma zaujala svojou pokojnou náladou a tak som ju zahral nášmu textárovi, ktorému sa tiež veľmi zapáčila,“ ozrejmil s tým, že dvorný textár Feri pieseň v priebehu dvoch dní otextoval.

Nový song od Sám Sebou
1
Galéria

Po vypočutí prvého dema si chlapci povedali, že by sme mohli urobiť z tohto songu duet a tak oslovili bývalú speváčku formácie Peter Bič Projekt – Dašu Kostovčík. „Oslovili sme Dašku a bola to tá najlepšia voľba. Zaspievala to dokonale. Má úžasný hlas, ktorým sa emócia piesne a jej posolstvo ešte viac zvýraznilo,“ neskrýva nadšenie so spolupráce Matúš.

Prvé stretnutie

Zaujímavosťou vzniku duetu Na čom záleží, je, že Daška sa s kapelou stretla prvýkrát osobne až priamo v štúdiu. Predtým sa so žiadnym jej členom nikdy nevidela. „Ponuka na duet ma veľmi milo prekvapila. Registrovala som ich singel V šťastí aj nešťastí a aj to, aký veľký ohlas má na YouTube. Bola som zvedavá, akú skladbu na spoluprácu so mnou chlapci vybrali. Hneď po prvom vypočutí som neváhala a som veľmi rada, že sme túto skladbu nahrali,“ prezradila speváčka Daša Kostovčík.

Hoci pieseň nahrávali v v predvianočnom čase, nejde o vianočný song. „Skladba je o láske a o tom, čo je v živote najpodstatnejšie. Ja osobne milujem skladby, ktoré hovoria o naozajstných reálnych situáciách reálnych ľudí. Táto pieseň je presne taká. Zvyknem spievať hlavne vlastné texty, málokedy sa viem tak rýchlo adaptovať na text niekoho iného, ale tu to šlo ako po masle. Snáď sme všetky naše emócie, ktoré pri nahrávaní vznikli, dostatočne zachytili a snáď ich budú cítiť aj všetci, ktorí si náš duet pustia,“ doplnila speváčka.

Nový videoklip

O produkciu piesne sa postaral spevák Matúš Fifik spoločne s Randy Gneppom, s ktorým kapela spolupracovala aj na predošlých dvoch úspešných skladbách Znovu sa zamiluj a V šťastí aj nešťastí. Počas nahrávania piesne vznikal súčasne aj videoklip.

„Od začiatku sme mali jasnú predstavu, ako by mal klip vyzerať. Chceli sme, aby zachytával atmosféru a náladu, ktorá panovala v štúdiu počas samotného nahrávania. Pokoj, ktorý pieseň Na čom záleží v sebe má a radosť, ktorá pri nahrávaní vznikla, sme túžili preniesť aj do videoklipu a podarilo sa to,“ doplnil spevák Sám Sebou. Kapela nový song naživo predstaví už o pár dní na vianočnom koncerte, ktorý sa uskutoční 21. decembra v kultúrnom dome v Smižanoch.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM