Nina Táborská Rôzne

Novinka v Bratislave, ktorá poteší najmä cyklistov. Na Trenčianskej pribudol prvý cyklosemafor

Na Trenčianskej sa tento týždeň objavili prvé semafory pre cyklistov v Bratislave. Či môžu cyklisti očakávať, že sa tento "trend" (v iných mestách už celkom bežný) rozšíri aj na iné cyklotrasy v hlavnom meste je otázne. Každopádne, ide o pozitívny krok k zlepšeniu cyklodopravy v meste.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v Bratislave, ktorá poteší najmä cyklistov. Na Trenčianskej pribudol prvý cyklosemafor
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Doteraz boli v Bratislave semafory len kombinované pre cyklistov a chodcov. Tento týždeň sa na križovatke Trenčianska a Miletičova, na nie tak dávno vynovenej cyklotrase, objavili nové a zároveň prvé cyklosemafory. Bezpečnsť cyklistov sa na tomto úseku tak nepochybne zvýši.

Hoci podľa bratislavskej Cyklokoalície, ktorá na semafory upozornila, semafor pre autá umiestnený nad cyklotrasou nespĺňa normy, je umiestnený len 216 cm nad cyklotrasou (min. výška je 250 cm), ide o pozitívny krok k zlepšeniu cyklodopravy v hlavnom meste.

Nepochybne by sa takéto cyklosemafory zišli aj na iných križovatkách, kde sa stretávajú cyklisti, chodci aj autá. Mesto by nedostatky v podobe umiestnenia semaforu a zabudnutej značky “Zosadni z bicykla”, ktorú aktuálne na cyklotrase nájdete, malo napraviť.

Prvý semafor pre cyklistov v Bratislave
5
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM