JAB Správy Zo Slovenska

Novoveskí hasiči mali plné ruky práce: Hasičskú stanicu obsadili deti, FOTO

Hasiči v Spišskej otvorili svoje brány a ukázali najmenším niečo zo svojho zaujímavého aj nebezpečného povolania. A bolo sa veru na čo pozerať.

Ilustračný obrázok k článku Novoveskí hasiči mali plné ruky práce: Hasičskú stanicu obsadili deti, FOTO
30
Galéria

Aj keď sú hasiči zo Spišskej Novej Vsi po celý rok zaneprázdnení a privolávaní k rôznym zásahom po celom okrese, na jeden deň v roku otvorili svoje brány pre novoveské materské a základné školy, aby niečo zo svojej práce ukázali aj deťom.

Ako pre náš portál povedal riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Spišskej Novej Vsi Martin Vozár, ide o každoročnú akciu, ktorá sa koná pri príležitosti sviatku svätého Floriána – patróna hasičov, ktorý je vždy 4.mája.

„Deň otvorených dverí je určený pre materské a základné školy a vždy sa snažíme pre deti pripraviť dynamické ukážky, ktoré im priblížia našu prácu. Pre staršie deti je to v rámci preventívno – výchovnej činnosti. Pre tie maličké to robíme hravou formou. Ide hlavne o ich prvý kontakt s hasičmi,“ ozrejmil Vozár.

Ako doplnil, deti si môžu počas niekoľkých hodín popozerať či ochytať všetku techniku, sadnúť si do áut, vyskúšať hasičskú prilbu či striekať vodou s vysokým tlakom na terč. Okrem rôznych vozidiel, akými sú štvorkolky, cisternové či terénne vozidlá, hasiči poukazovali najmenším aj vnútorné priestory hasičskej stanice.

Desiatky detí tak mali možnosť, oboznámiť sa s prácou a prostredím novoveských hasičov počas niekoľkých hodín. Dôkazom, že deň otvorených dverí splnil svoj cieľ, boli určite rozžiarené oči a úsmevy na tvárach najmenších.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Hasiči zo Spišskej otvorili svoje brány aj pre najmenších
30
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM