Ľubomír Hudačko Kultúra

Nový album The Offspring: Kapela ho vydá zrejme prvýkrát bez spoluzakladateľa

Americká punckrocková skupina The Offspring prezradila čosi viac k ďalšiemu albumu. Prvýkrát na ňom zrejme nespolupracoval zakladajúci člen Greg Kriesel.

Ilustračný obrázok k článku Nový album The Offspring: Kapela ho vydá zrejme prvýkrát bez spoluzakladateľa
Zdroj: facebook The Offspring

Išlo by už o 10. štúdiový album kapely, ktorá fanúšikov naposledy potešila nahrávkou Days go by v roku 2012. Formácia vznikla už v roku 1984. Založili ju spevák a gitarista Bryan „Dexter“ Holland a Greg Kriesel.

Nezhody medzi členmi

Ten však po dlhých rokoch podľa všetkého prvýkrát nebude figurovať ako basgitarista na novej nahrávke. Dôvodom sú nezhody medzi ním a ďalšími dvomi členmi; práve spevákom „Dexterom“ a gitaristom Kevinom „Noodles“ Wassermanom.

Podľa serveru Forbes sa kapela medzi sebou súdi, čo inicioval práve Kriesel kvôli porušeniu ochrannej známky a porušenie dohody o partnerstve práva na meno „The Offspring“. V reakcii na to Holland a Wasserman podali krížovú sťažnosť, v podstate popierajúc všetko, čo Kriesel tvrdil.

Podľa Krieselovej žaloby ho Holland a Wasserman v novembri minulého roka informovali, že už nie je oprávnený zúčastňovať sa na akýchkoľvek činnostiach skupiny, vrátane štúdiových nahrávok a koncertných zájazdov.

Album začiatkom roka

Faktom je, že namiesto neho v kapele hráva gitarista „H2O“ Todd Morse. Je teda viac ako pravdepodobné, že ani nový album už nebude obsahovať jeho basové linky.

Gitarista „Noodles“ medzitým podľa webu Halifaxtoday potvrdil, že album je hotový a verí, že pripravovanú nahrávku čoskoro vydajú.

„Máme hrubý zoznam skladieb. Potrebujeme iba dohodu o distribúcii a chceme, aby sa tak stalo do konca roka. Potom ho môžeme začiatkom budúceho roka vydať,“ povedal v rozhovore.

Americkí hudobníci vystúpili dvakrát aj na Slovensku, najprv v roku 2009 v Terchovej a vlani v Bratislave. Vtedy ešte v zostave aj s Krieselom.

Ich najznámejšie hity sú „Pretty fly“, „The kids aren´t alright“, „Self Esteem“ či „Why don´t you get a job?“ a najúspešnejší album vydali pod názvom „Americana“ v roku 1999. Naposledy vydali novú pieseň Coming for you pred 4 rokmi.

Zdroj: YouTube.com

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM