Webnoviny - Svet

Novým hlavným trénerom Tatrana Prešov je L. Pecko

WEBNOVINY.SK

Ladislav Pecko – nový tréner 1. FC Tatran Prešov (vpravo) s asistentom Jozefom Daňkom počas dnešného tréningu Foto: SITA/Viktor Zamborský PREŠOV 23. augusta (WEBNOVINY) – Novým hlavným trénerom futbalistov 1. FC Tatran Prešov sa v pondelok popoludní stal bývalý kouč ŠK Slovan Bratislava Ladislav Pecko. Dlhoročný hráč „belasých“ sa s vedením „zeleno-bielych“ dohodol na spolupráci do konca sezóny 2010/2011. Agentúre SITA to v pondelok potvrdil nový kouč tímu zo Šariša, ktorý si za asistentov vybral Jozefa Daňka a Vladimíra Kindera. Trénerom brankárov bude Jaroslav Belejčák

„Funkcionári Tatrana prišli za mnou s ponukou v nedeľu 22. augusta a v pondelok som už bol na prvom tréningu v Prešove, ktorý zatiaľ viedli asistenti bývalého trénera Romana Pivarníka. Ja som ho ešte iba sledoval. Pred tréningom ma vedenie klubu v kabíne oficiálne predstavilo hráčom,“ povedal v pondelok pre agentúru SITA Ladislav Pecko.

Štyridsaťdvaročný rodák z Krásna nad Kysucou po krátkom pôsobení v Dolnom Kubíne prakticky od dorasteneckých rokov pôsobil v Slovane Bratislava. V jeho drese v rokoch 1988 – 2005 odohral úctyhodných 431 majstrovských zápasov (30 gólov, pozn.). Dres Slovana si vyzliekol iba v roku 1994, keď krátko pôsobil v českom klube FK Petra Drnovice. Z Moravy sa opäť vrátil späť do Slovana a na Tehelnom poli začínal v roku 2007 aj s trénerským remeslom ako asistent hlavného kormidelníka. V sezóne 2008/2009 bol hlavným koučom tímu, ktorý získal titul majstra Slovenska a vyhral aj Superpohár.

„Viem, čo vedenie Tatrana odo mňa čaká. V prvom rade sa musíme pokúsiť dostať mužstvo z posledného miesta a postupne sa posunúť do pokojného stredu tabuľky Corgoň ligy. Ako to urobíme, to si nechám zatiaľ pre seba. Nechcem dopredu nič sľubovať a vyhlasovať. Do Prešova som si zobral za asistenta Vlada Kindera, s ktorým sme spolu pracovali aj v Slovane. Verím, že bude mojím dobrým pomocníkom. Z bývalého realizačného tímu zostal Jozef Daňko a tréner brankárov Jaroslav Belejčák, ktorých poznám už dlhšie a viem, že sú kvalitnými odborníkmi. Oni mi pomôžu zorientovať sa v súčasnom prešovskom futbalovom prostredí,“ konštatoval bývalý 11-násobný československý reprezentant z rokov 1990–1992, ktorý šesťkrát nastúpil na medzištátny zápas aj v drese Slovenska.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM