Webnoviny - Svet

Novým prezidentom SBA sa stal Jaroslav Janáč

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITAZVOLEN 28. mája (WEBNOVINY) – Novým prezidentom Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) sa stal Jaroslav Janáč, ktorý vo funkcii nahradí Rudolfa Petrovského. Rozhodlo o tom 118 prítomných delegátov SBA vo voľbách na sobotňajšej konferencii vo Zvolene. Celkovo má SBA 151 delegátov. Tretím adeptom na post prezidenta SBA bol Ladislav Kozmon, ktorý v 1. kole nedostal žiaden hlas, čo znamenalo, že do druhého kola postúpili Nerád s Janáčom.

„Mám obrovský záväzok dostať slovenský basketbal z nelichotivej situácie. Ozajstné podkošové hodnoty sa rodia na ihrisku. Uvedomujem si, že ma nečaká nič jednoduché. Mám v pláne vykonať audit na SBA s po všetkých stránkach napredovať s touto inštitúciou,“ povedal po zvolení do funkcie 48-ročný Bratislavčan J. Janáč, ktorý avizoval, že sa vzdá práce rozhodcu.

Na sobotňajšej konferencii zvolili aj nových členov výkonného výboru SBA, ktorí budú vo funkciách päť rokov. Sú nimi Juraj Panák, Ivan Benninghaus, Vladimír Matejčík, Daniel Jendrichovský a Dušan Hricišin. Predsedom dozornej rady sa stal Alexander Farkašovský.

Jaroslav Janáč, ktorý bol rozhodcom dlhých 33 rokov a licenciu medzinárodného arbitra získal v roku 1993, sa stane prezidentom SBA na päťročné funkčné obdobie.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM