Rôzne

O miestnych nadšencoch vojenskej histórie natočili film: Pozrieť sa už dá aj online

Svetlo sveta uzrel dokumentárny film o miestnom Klube vojenskej histórie Beskydy. Premiéru mal v humenskom kine a pozrieť sa už dá aj online.

Ilustračný obrázok k článku O miestnych nadšencoch vojenskej histórie natočili film: Pozrieť sa už dá aj online
Zdroj: TASR

Bezmenní hrdinovia. Takýto názov nesie amatérsky dokumentárny film o činnosti Občianskeho združenia Klub vojenskej histórie Beskydy.

Jedná sa o krátky dokument (32 min.), ktorý je venovaný pamiatke všetkých bezmenných hrdinov – vojakov, ktorí bojovali na bojiskách I. svetovej vojny. Vznikol z iniciatívy dvojice filmárov-študentov v spolupráci s poprednými členmi občianskeho združenia.

Film mal premiéru v marci v humenskom Kine Fajn a pozrieť sa už dá aj online. Môžete pritom tak urobiť aj priamo tu na konci článku.

Občianske združenie Klub vojenskej histórie Beskydy funguje od roku 2004. Doteraz prispelo k obnove mnohých cintorínov na severovýchode Slovenska. Venuje sa taktiež výskumu problematiky 1. svetovej vojny a publikačnej činnosti. Medzi verejnosťou sa stalo známym aj organizovaním podujatí s názvom Karpaty 1914/1915. Jeho centrálou je informačné stredisko pre vojnové dejiny so sídlom v budove humenského zámku.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM