Regióny

O stovke nových pracovných miest na Zemplíne hovorí aj ďalšia firma. Nábor už začal!

Po tom, čo spoločnosť Andritz informovala o zámere rozšírenia firmy a vytvorenia 130 nových pracovných miest v Humennom, je tu ďalšia dobrá správa. Strojársko-metalurgická spoločnosť Unex chce vytvoriť do konca tohto roka vo svojej východoslovenskej továrni 100 nových pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku O stovke nových pracovných miest na Zemplíne hovorí aj ďalšia firma. Nábor už začal!
Zdroj: TASR

Na stredajšej tlačovej konferencii v Snine o tom informovalo vedenie firmy, ktorá patrí k popredným svetovým producentom veľkorozmernej žeriavovej techniky.

„Nábor nových zamestnancov už aktuálne prebieha, v januári a februári sa nám podarilo pribrať zhruba 35 ľudí, ďalší nábor prebehne do polovice tohto roka a zvyšných zhruba 50 zamestnancov prijmeme v druhej polovici roka,“ poznamenal výrobný riaditeľ Unexu Zdeněk Tužička.

„V rámci rozširovania výroby ide o profesie zváračov, zámočníkov, horizontkárov, lakovníkov, ale aj ostatné profesie strojárskeho zamerania,“ priblížila vedúca personalistiky spoločnosti Unex Slovakia Marcela Pohlová. Priemerná mzda vo výrobe sa podľa jej slov pohybuje v súčasnosti na úrovni 725 eur.

Nábor nových zamestnancov do strojárskej továrne v meste Snina súvisí s rozširovaním výroby. Unex v súčasnosti dokončuje väčšiu zákazku pre novo budovaný prístav v Severnom mori a má dohodnuté kontrakty pre ďalších zákazníkov z Európy i zo zámoria.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM