Peter Klimant Regióny

O svoje úspory sa pripraviť nedali: Podvodníci skúšali okradnúť dôchodkyne z Moraviec

V Nitrianskom kraji úradovali podvodníci. Podľa vyjadrenia polície obrali babičku (87) z Nitry o desaťtisíc eur. Skúšali to aj na dôchodkyne zo Zlatých Moraviec, tu však nepochodili.

Ilustračný obrázok k článku O svoje úspory sa pripraviť nedali: Podvodníci skúšali okradnúť dôchodkyne z Moraviec
Zdroj: TASR

Obrali dôchodkyňu (87) z Nitry

Podvodníci opäť úradovali. Podľa vyjadrenia krajskej policajnej hovorkyne Boženy Bruchterovej obrali dôchodkyňu (87) z Nitry o desaťtisíc eur.

„Neznáma žena, obrala dôchodkyňu o 10 000 eur. 87-ročnej babičke povedala, že peniaze potrebuje jej vnuk Miško a ona pre ne príde. O chvíľu pani Zlatke zavolal aj muž, o ktorom si starká myslela, že jej vnuk. Do telefónu jej povedal, že o pol desiatej príde jeho známa. Zakrátko prišla pred dom neznáma žena, ktorej dôchodkyňa odovzdala vrecúško s peniazmi. Udalosť sa stala v pondelok 18. júla v Nitre,“ opísala skutok Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Zlatomoravčanky sa oklamať nedali

Ako ďalej uviedla Bruchterová, v priebehu dňa obdržali podobný telefonát ďalší ľudia. „V ten istý deň bolo volané z toho istého telefónneho čísla aj ďalším dvom dôchodkyniam zo Zlatých Moraviec. Obsah telefonátu bol ten istý, akurát dôchodkyne boli obozretnejšie. 71-ročná pani Júlia od ktorej údajný vnuk pýtal 5000 eur, nepochodil,“ povedala Božena Bruchterová, policajná hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Dôchodkyňa zachovala duchaprítomnosť a oklamať sa nedala. „Nahnevaná dôchodkyňa neznámemu povedala, že je podvodník a zlodej a ide volať na políciu. Takým istým spôsobom odbila muža v telefóne aj 76-ročná pani Gizela,“ uviedla Božena Bruchterová.

Podľa policajnej hovorkyne sa obe dôchodkyne zachovali ukážkovo. „Prvý skutok vyšetrujeme ako prečin podvodu a dva skutky ako podvod v štádiu pokusu,“ informovala nás Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM