Martin Sýkora Regióny

O živote rozhodovali okamihy: Samovraždy ostali len v štádiu pokusu

Zaujímavé prípady majú za sebou zamestnanci slovenských železníc. V pondelok zabránili dvom tragédiám, o ktoré sa pokúšali dvaja samovrahovia.

Ilustračný obrázok k článku O živote rozhodovali okamihy: Samovraždy ostali len v štádiu pokusu
Zdroj: TASR

Zamestnancom Železníc Slovenskej republiky spolu s Policajným zborom SR sa podarilo zabrániť pokusom o samovraždu a tým zachrániť ľudské životy. „V pondelok 8. augusta 2016 v popolud­ňajších a večerných hodinách sme zaznamenali dva pokusy o samovraždu,“ informovala Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR.

Jeden prípad sa stal v úseku Poprad Tatry – Vydrník v km 196,500. Muž v zápale hádky s bratom povedal, že ide skočiť pod vlak, oblečený mal čierny oblek. Brat to následne oznámil na políciu a operačný dôstojník požiadal o zníženie rýchlosti vlakov. Osoba bola zaistená hliadkou PZ SR.

Druhý prípad je z úseku Varín – Žilina, kde pri obci Gbeľany pri Žiline zaistili osobu mužského pohlavia so samovražednými sklonmi pohybujúcu sa v koľajisku. „Operačného dôstojníka PZ SR Žiline vyrozumela manželka dotyčného. Na základe oznámenia bola na ŽSR adresovaná požiadavka na zníženie rýchlosti vlakov, zasahovala hliadka PZ SR. Muž, ročník narodenia 1953, bol hospitalizovaný na psychiatrii,“ dodala Pavliková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM