Tlačové správy

Oáza na Horehroní: Zresetujte v čarovnom penzióne v srdci Nízkych Tatier

Ak patríte k tým, ktorí budú a chcú na jeseň dovolenkovať na Slovensku, máme pre vás oddychovú lahôdku – adresu raja priamo v srdci Nízkych Tatier.

Ilustračný obrázok k článku Oáza na Horehroní: Zresetujte v čarovnom penzióne v srdci Nízkych Tatier
10
Galéria

Viete už teraz, že túto jeseň chcete tráviť s rodinou v našich veľhorách a radi by ste aktívne oddychovali? Máme pre vás skvelý tip! Ak ste ešte dostatočne neprebádali prírodné poklady Nízkych Tatier, spomaľte na križovatke kde sa doslova stretávajú príroda, šport a relax. Pomyselný semafor, Penzión Adika v Mýte pod Ďumbierom, vás doslova zastaví po hektických povinnostiach a vy si môžete dopriať oddych.

Dajte si červenú

Dajte si pomyselnú „stopku“ a prežite aktívny reštart v jednom z pútavých rekreačných zariadení v národnom parku Nízke Tatry. Hoc i pri chutnej večeri s pohárikom kvalitného červeného vínka či medoviny, ktoré nájdete v ponuke. Penzión Adika ponúka atraktívne ubytovanie rodinného typu v tichom prostredí s rozsiahlymi možnosťami rekreácie v okolí.

Kus prírody je priamo v každej izbe. Všetky sú vybavené nábytkom z masívu v kombinácii smreku, duba a červeného smreku.

Kuchyňa penziónu poskytuje svojim ubytovaným hosťom kompletný servis v oblasti stravovania s pestrým výberom aj tradičných jedál. Vždy čerstvé potraviny, ktoré penzión dopĺňa aj od lokálnych výrobcov, zaručujú kulinársky zážitok pre dospelých i deti. Máte špeciálnu diétu? Nevadí.

Všetko radi vyriešime a prispôsobíme individuálne. Ideálne je, ak nás na to klienti upozornia vopred a my sa snažíme im zabezpečiť suroviny a vymyslieť jedlá tak, aby boli hostia spokojní. Menu sa snažíme pravidelne meniť,“ hovorí Silvia Slezáková zástupkyňa vlastníka Pezniónu Adika.

Kým v zime si môžete pochutnať na domácich vianočných medovníčkoch, v lete a na jeseň vám penzión zabezpečí napríklad i zabíjačkové špeciality, pečené prasiatko, zorganizuje grilovačku alebo varenie gulášu. Miesto je teda ideálne aj pre firemný teambuilding.

Zdroj: YouTube.com

Oranžová na oddych

Ak nie ste zrovna aktívny športovec alebo máte deti, okolie penziónu ponúka lokality na nenáročné prechádzky, ale tiež náročné horské túry.

Milovníci koní môžu slobodne cválať na neďalekej farme Ajax. Pre začiatočníkov je tu možnosť využitia školy jazdenia na koňoch a poníkoch pod dohľadom inštruktora.

Pre skúsených jazdcov je hypodrom a možnosť jazdy na koňoch po okolitej krajine. K oddychu patrí aj osvieženie vo vode. Za necelú hodinku sa môžete vyblázniť v známom Aquaparku Tatralandia.

Máte radi golf? I ten je na „odpal“ od penziónu. Do desiatich minút ste na ihrisku Gray Bear z južnej strany Chopku v rekreačnom stredisku Tále.

Zelená pre pohyb v prírode

Pre aktívnych ponúka okolitá príroda i dobrodružne zážitky. Splavovanie na Pieninách, návštevu Jaskyne mŕtvych netopierov, jazdu na Čiernohronskej železničke, túru v Dobročskom pralese, lezenie a zlaňovanie na Poľane – Kalamárke či adrenalínové športy.

Celá dolina poskytuje pre cykloturistov rozmanitú škálu terénov. Zaujímavé sú hlavne v oblasti lazového osídlenia alebo blízkych prírodných rezervácií s krásnymi výhľadmi na hrebene Nízkych Tatier.

Pre náročnejších sú dlhšie trasy vedúce priamo do Nízkych Tatier, Veporských vrchov či malebných zákutí Muránskej planiny. Ak prídete bez kvalitného horského bicykla, aj tie vám v penzióne požičajú. V nepriaznivom počasí sa rozhodne nudiť na izbe nebudete.

Máme moderne vybavené fitnes centrum i saunu a vírivú vaňu pre štyri osoby,“ dopĺňa Silvia Slezáková.

Zahrať si môžete aj skupinové športy: volejbal, bedminton, speedminton či nohejbal. V areáli penziónu je ihrisko s bezpečným povrchom. Penzión Adika v Mýte pod Ďumbierom v okrese Brezno môže byť vašou destináciou pre oddych s rodinou či priateľmi v ktoromkoľvek ročnom období.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Penzión Adika: Ideálny oddych v každom ročnom období
10
Galéria
Zdroj: Penzión Adika
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM