Kultúra Rôzne

Obdivuhodný úspech fotografa z Revúcej: Jeho zábery vyhrali prestížne svetové ocenenia

Tak tomu sa povie parádny úspech. Rodák z Revúcej sa svojimi fotografiami preslávil aj za hranicami.

Ilustračný obrázok k článku Obdivuhodný úspech fotografa z Revúcej: Jeho zábery vyhrali prestížne svetové ocenenia
5
Galéria
Foto: Miqo Cash

Niet pochýb, že Revúca je rodiskom mnohých šikovných a talentovaných ľudí, ktorí sú svojou prácou známi nielen na Slovensku, ale aj za hranicami našej krajiny. Jedným z týchto ľudí je aj nesmierne nadaný fotograf Miqo Cash.

„Je pre nás veľkou cťou, že sme minulého roku mohli vystavovať jeho fotografie v Dome kultúry v Revúcej. A práve séria fotiek, ktorá bola u nás vystavená, vyhrala prestížne svetové ocenenie,“ uviedla Grétka Citrjaková, kultúrna referentka Mestského kultúrneho strediska v Revúcej.

V súťaži One Eyeland, do ktorej sa zapojilo 64 krajín s viac než 4000 fotografiami, Miqo Cash získal sedemkrát striebro. Ako jediný zo Slovákov a Čechov tak získal najviac strieborných ocenení. Konkrétne v kategóriách:

  • 2 x Reklamná – konceptuálna foto
  • 2 x Reklamná foto – Portrét
  • 2 x Fine Art portrét
  • 1 x Fine Art – Other

„Nielen že obdivujeme jeho prácu, ale sme na tohto Revúčana aj právom hrdí. Prajeme veľa ďalších úspechov v kariérnom, ale aj osobnom živote,“ dodala Citrjaková.

Pozrite si v priloženej fotogalérii úchvatné zábery revúckeho fotografa. Viac záberov nájdete na jeho facebookovej stránke alebo Instagrame!

V OBRAZOCH: Zábery revúckeho rodáka získali hneď niekoľko ocenení
5
Galéria
Foto: Miqo Cash
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM