Jakub Forgács Ostatné športy

Obdivuhodný úspech revúckych kickboxeriek. Zo svetového pohára hneď s tromi medailami!

V rekordnej konkurencii vyše 2200 súťažiacich z 31 krajín sa revúcke želiezka v ohni nestratili. Mladé kickobxerky predviedli svoje kvality a snahu pretavili hneď do niekoľkých cenných kovov.

Ilustračný obrázok k článku Obdivuhodný úspech revúckych kickboxeriek. Zo svetového pohára hneď s tromi medailami!
Zdroj: Kickbox Leon Revúca

Kickboxerky z Revúcej sa predstavili na jednom z najväčších svetových pohárov v Innsbrucku. V Olympiahalle sa konal svetový pohár The Wako Austrian Classics 2016. Štartovalo rekordných 2241 súťažiacich, 244 klubov z 31 krajín. Boje prebiehali na desiatich tatami a v dvoch ringoch.

Účasť reprezentantiek mesta Revúca, kapitánky klubu Janky Gulákovej, Stely Laurenčíkovej, Mirky Sokolovej a Simonky Sokolove, bola výbornou skúsenosťou. Zúročili ju ziskom troch bronzových medailí.

„Nie všetky štarty sa podarili. Dievčatá narazili na silné súperky. kde prehrali na nulu. Boli to vlastne zápasy vo vyšších vekových kategóriách. Vo svojich kategóriách musím všetky pretekárky pochváliť, pretože každý zápas bojovali statočne do konca niekedy aj napriek zraneniam,“ povedal Ľuboslav Bodor, prezident športového klubu Kickbox Leon Revúca.

Simonu Sokolovú vyradila Bárods Inez z Maďarska (Yoko Kickbox Team), Stelu Laurenčíkovú zase Larisa Žagar Slemenšek (National team, Slovinsko). „Krásny zápas plný emócii, Stela ho mala vyhratý, no prehrala pre zranenie. Kapitánka klubu Janka Guláková sa víťazstvom nad Rakúšankou Katharinou Kruder (Budo Sport Wien) dostala do semifinále, no postup do finále odstavil zápas, ktorý išiel hneť po sebe,“ pokračoval so slovami, že Janka sa nestihla vydýchať proti Bulharke Kaline Sofronievovej (Masaru, Bulharsko).

„Veľmi talentovaná Mirka Sokolová mala prevahou sily zápas pod kontrolu. Diana Hapelovic z Chorvátska (Draga, Chorvátsko) odstavila Mirku točeným kopom vo výskoku a v juniorke Mirku vyradila Talianka Eleonora Villa (Asd Santa Sabina Marnikca, Taliansko),“ dodal Bodor s tým, že športovkyne si prezreli aj krásy historického tirolského mesta Innsbruck.

Výsledky revúckych kickboxeriek

  • Guláková Janka – lightcontact staršie kad. – 3. miesto, juniorky –50 kg – 3. miesto.
  • Miriam Sokolová – lightcontact juniorky –50 kg – 3. miesto.

Čítajte tiež:

Zochova divadelná Revúca privítala 15 súborov. Kto zabodoval u odbornej poroty?

Budúcnosť komunitného centra v Jelšave. Dokedy bude slúžiť na podporu Rómov?

FOTO: Mladé Revúčanky zabodovali. Získali tri medaily zo svetového pohára
18
Galéria
Zdroj: Kickbox Leon Revúca
Zdroj: Kickbox Leon Revúca
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM