Eva Mikulová Regióny Zo Slovenska

Obeť košickej poľadovice! Muž spadol na ľade a na následky zranenia umrel

Košičan Jozef Lipták sa nešťastne pošmykol na zľadovateľom chodníku v blízkosti magistrátu. Na následky pádu po niekoľkých dňoch skonal v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Obeť košickej poľadovice! Muž spadol na ľade a na následky zranenia umrel
Zdroj: FB Lenka Kovačevičová

Poľadovica má už svoju prvú a dúfajme i poslednú obeť! Na sociálnych sieťach sa v utorok objavila smutná správa, že umrel známy Košičan Jozef Lipták.

„V piatok 10. januára 2020 okolo obeda, teda viac ako 30 hodín od vzniku poľadovice v meste Košice, sa v blízkosti Magistrátu Mesta Košice ťažko zranil chodec, ktorý zraneniam v utorok 14. januára podľahol,“ informoval na svojom FB poslanec Michal Djordjevič.

Hrdý Košičan a muzikant

Jozef Lipták bol aktívnym človek a členom Košickej Hasičskej dychovky. „Bol to vždy hrdý Košičan, žil a dýchal pre naše mesto, môj osobný priateľ, vždy mi s humorom hovoril, keby som mohol presťahujem sa z Juhu na Jazero, lebo je najkrajšie, bol tam, kde sme boli my, bol to náš adoptovaný Jazerčan, Joli. Rozlúčka bude v sobotu o 10 h v krematóriu. Joli budeš nám mnohým chýbať,“ uvádza starostka MČ Nad jazerom Lenka Kovačevičová.

Jozef bol dobrým priateľom aj bývalého starostu MČ Sever Mariána Gaja, ktorý sa tiež zranil na košickom ľade.

„Je to nezmyselná a tragická smrť dobrého kamaráta. Ešte dnes ma oblieva studený pot a predstava čo sa vlastne stalo. Môžem konštatovať, že zrejme ide o prvú tragickú obeť minulotýždňovej košickej poľadovice. O to viac si to uvedomujem keď sám na vlastnej koži som okúsil pád a rozbil som si hlavu. Už od štvrtku bola mimoriadna situácia, na traumačke som strávil 6 hodin! Preto si myslím že každé krízové situácia si vynucuje aj krízové a mimoriadne riešenia.“

Zodpovedné mesto?

Poslanec M. Djordjevič otvorene vyzýva primátora Jaroslava Polačeka k vyvodeniu zodpovednosti.

„Zodpovedný za zimnú údržbu v meste Košice v sezóne 2019/2020 je primátor Jaroslav Polaček. Mal by si uvedomiť, že nesie plnú zodpovednosť za následky nedostatočnej zimnej údržby, vrátane trestno-právnej zodpovednosti,“ hovorí Djordjevič.

„Stala sa tragédia a jednak sa musí vyvodiť zodpovednosť, ale aj náprava vo forme zabezpečenia bezpečnosti života a zdravia Košičanov.“

O vyjadrenie sme požiadali aj mesto.

Vedenie mesta vyjadruje v súvislosti s touto nešťastnou udalosťou úprimnú sústrasť celej rodine. Zároveň rešpektujeme želanie rodinných príslušníkov a nateraz sa k tomu nebudeme vyjadrovať,“ uvádza magistrát.

Zdroj: FB Lenka Kovačevičová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM