Správy

Obité autá a porozbíjané sklá: V Košiciach padali krúpy, ktoré mali až 8 cm

Východ Slovenska sa spamätáva zo silnej búrky. Vyčíňanie počasia prinieslo aj krúpy, ktoré dosahovali úctyhodné rozmery.

Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok popoludní sa Košicami prehnala silná búrka. Okrem ochladenia však so sebou priniesla aj extrémne krupobitie. Najväčšie krúpy totiž dosahovali v prieme až 8 centimetrov.

„Búrka, ktorá sa prehnala Košicami bola tohtoročná najsilnejšia a v histórii by sme len veľmi ťažko hľadali búrku, ktorá na našom území produkovala krúpy s priemerom niekoľkých centimetrov,“ informuje portál imeteo.sk.

Búrky sa v oblasti Prešovského kraja začali formovať už vo štvrtok 27. júna dopoludnia a postupovali smerom do Košického kraja, kde boli najsilnejšie.

„Intenzívna búrka, ktorá sa prehnala oblasťou Košíc bola supercelárneho charakteru. Búrka prinášala silný nárazový vietor, ktorý v meste Košice a v okolí vyvracal stromy,“ informuje portál imeteo.sk a dodáva: „Problémy spôsobovali aj prívalové zrážky, ktoré priniesli desiatky milimetrov zrážok. Voda zaplavila cesty a ulice. Kanalizácie v meste nestíhali odvádzať dažďovú vodu a tá zaplavila niekoľko podzemných priestorov.“

Okrem dažďa sa však počasie vyzúrilo aj krúpami. Najväčšie kúsky, ktoré v meste padali, dosahovali priemer až 8 cm.

„Autá v Košiciach sa schovávali na čerpacích staniciach a pod mostami. Padajúce krúpy, spôsobovali preliačiny na autách a rozbíjali sklá. Po búrke v Košiciach sú pomerne veľké škody,“ dodáva portál.

Krúpy v Košiciach
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: imeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM