Svet Zo zahraničia

Objavili telo indického kúzelníka: Chcel napodobniť Houdiniho

Indická polícia v utorok informovala o nájdení tela indického kúzelníka, ktorý sa dal v nedeľu spútaný spustiť do rieky vo východnej časti Indie. Potvrdila, že kúzelník sa pri snahe napodobniť kaskadérsky kúsok legendárneho iluzionistu Harryho Houdiniho utopil.

Ilustračný obrázok k článku Objavili telo indického kúzelníka: Chcel napodobniť Houdiniho
Zdroj: TASR

„Jeho telo vyplavilo na breh približne dva kilometre od miesta incidentu a v pondelok v noci ho identifikovali jeho príbuzní,“ uviedol podľa agentúry DPA tamojší policajt. Dodal, že kúzelník mal ruky už uvoľnené, ale nohy mal stále spútané reťazami a lanom.

Čančala Lahírího (42), známeho aj pod umeleckým menom „Mandrake“, spustili v nedeľu do rieky Huglí v meste Kalkata. Keď sa z rieky nevynoril, záchranári ihneď začali po ňom pátrať.

Podľa miestnych médií kúzelník nedodržal pri príprave nebezpečného kúsku náležité bezpečnostné opatrenia.

Médiá tiež pripomenuli, že Lahírí podobné vystúpenie predviedol už v roku 2013. Diváci ho však vtedy obvinili, že v klietke, v ktorej bol uväznený, spozorovali falošné dvere. Pred niekoľkými rokmi sa tiež neúspešne pokúšal kráčať po rieke Huglí.

Pred nedeľňajším vystúpením Lahírí priznal, že pôjde o náročný kúsok. „Ak sa mi to podarí… bude to mágia. Ale ak nie, bude to tragédia,“ povedal.

Foto: posledná fotografia kúzelníka pred spustením pod hladinu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM