Cestovanie

Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov RUŠÍ prakticky všetky covidové obmedzenia

Nosenie ochranných rúšok na verejných miestach bude závisieť od samotných jednotlivcov a za nenosenie takýchto tvárových masiek už úrady nebudú dávať nijaké tresty.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov RUŠÍ prakticky všetky covidové obmedzenia
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Chorvátsko zruší v sobotu takmer všetky pandemické obmedzenia, povinné zostane len nosenie ochranných rúšok v zdravotníckych zariadeniach a opatrovateľských domovoch. Vo štvrtok to oznámila chorvátska krízová komisia, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra HINA.

Koniec opatrení

Prakticky všetky súčasné obmedzenia zavedené na zastavenie šírenia koronavírusu prestanú platiť v piatok o polnoci, spresnil šéf komisie a minister vnútra Davor Božinovič.

Nosenie ochranných rúšok na verejných miestach bude závisieť od samotných jednotlivcov a za nenosenie takýchto tvárových masiek už úrady nebudú dávať nijaké tresty, dodal Božinovič. Upozornil však, že stále budú povinné v nemocniciach a opatrovateľských domovoch.

Občania Európskej únie budú môcť vstúpiť na územie Chorvátska bez akýkoľvek podmienok, ale tí, čo budú prichádzať z ostatných krajín, musia pri vstupe na chorvátske územie predložiť covidové certifikáty.

Prečítajte si aj

Nechce sa vám cestovať až za hranice? Doprajte si nezabudnuteľný zážitok v glampingu.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM