Monika Földešiová Šport Ostatné športy

Obľúbený maratón v srdci Slovenska už onedlho, využite posledné dni pre registráciu!

Tretie najväčšie podujatie venované behu sa už blíži. Zostáva posledných pár dní, aby ste sa prihlásili na O2 Banskobystrický maratón.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený maratón v srdci Slovenska už onedlho, využite posledné dni pre registráciu!
13
Galéria
Zdroj: TASR

O2 Banskobystrický maratón (ďalej len BB maratón) patrí po Bratislave a Košiciach k najobľúbenejším bežeckým podujatiam na Slovensku. Je súčasťou multišportovej série Marathon BB Tour, v ktorej sú podujatia ako večerný krátky beh, dlhší cestný beh, veľmi náročný horský beh, orientačný beh, duatlon, či cyklomaratón.

Už v poradí 6. ročník je dôkazom, že podujatie v srdci Slovenska naberá na popularite každým rokom. Prečo aj nie? Veď sa ho môžu zúčastniť nielen jednotlivci alebo skupiny kamarátov, ale aj celé rodiny. Maratónsky víkend je rozdelený na sobotný Minimaratón, v ktorom sa predstavia všetky deti do 15 rokov, a nedeľa je určená pre dospelých. „Ako jediní na Slovensku máme trojčlennú polmaratónsku štafetu (každý člen štafety beží 7km) a v nej nie sú vekové obmedzenia. Čiže na štarte môžete vidieť rodinné štafety, ako aj štafety povedzme juniorské,“ vraví organizátor BB maratónu Miroslav Štrba.

Zdroj: TASR

Momentálne je štartovné na úrovni 40 eur za individuálnu disciplínu, 99 eur stojí štafeta. Každý účastník, teda aj všetci členovia štafiet, dostanú bohatý štartový balíček a kompletnú starostlivosť – kvalitné tričko, dámy tielko, darčeky od sponzorov, tlačenú edíciu Maratónskeho spravodaja, štartové číslo s čipom, jeden vstup na mestskú plaváreň zdarma. „V záverečnom žrebovaní hráte dokonca o nový osobný automobil Renault Clio. Novinkou ale je, že tento rok budú do žrebovania zaradení aj samostatní členovia štafiet, to znamená veľmi veľkú pravdepodobnosť výhry nového auta,“ pokračuje.

PRIHLASOVANIE na BB Maratón, ktorý bude 3.9.2017, stále prebieha. Registrácia TU!

Pre tento rok po prvýkrát spustili aj Marathon BB miniTour, čo je rovnaká séria ako Marathon BB Tour, len je určená výlučne pre deti od 6 do 10 rokov. Najlepších chlapcov a dievčatá budú dekorovať na hlavnom pódiu 2.9.2017 počas minimaratónu.

Zdroj: TASR

Organizátori lákajú aj na unikátnu medailu, ktorú získa každý účastník v cieli. Medaile sú skladačkou, takže ak ste sa už zúčastnili nejakých pretekov série Marthon BB Tour, určite si budete vedieť tieto medaile vyskladať do určitého tvaru. „Mali sme už napríklad logo našej série, prípadne odkaz, ktorý chceme v ľuďoch zanechať. Pre tento rok je to veľmi decentná, zamatová, vyladená krásavica,“ uzatvára Štrba.

Info o akcii, ako aj prihlasovanie na BB Maratón, nájdete na stránke www.marathonbbtour.sk

Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM